Оваква омашка може се догодити чак и професионалним куварима, а камоли уморним и преоптерећеним домаћицама.
Но, чак и уколико сте пресолили супу или неко друго јело, решење постоји.
Потребан вам је само - један кромпир.
Ољуштите га и само убаците у јело, било оно супа, чорба или неко друго вариво. Истина је да помаже било која врста кромпира, али најделотворнији је онај црвени, пише "USA today".
Убаците га у лонац или шерпу са јелом које сте пресолили и оставите га од 15 до 20 минута. Кромпир у јелу апсорбоваće додатну со из течности и тако уклонити све што треба. Након тога, извадите кромпир и пробајте јело. Уколико вам је јело још увек слано, онда можете додати мало течнсоти, воде или бујона али почните са малом количином да не претерате и потрудите се да пронађете баланс.