Ентони је одувек сањао о томе да буде уз њу и стога није имао проблем да издвоји 195.000 долара (181.000 евра) за парцелу на аукцији.

Продаја је била насловљена на Плејбој - Хјуа Хефнера и Мерилин Монро. Розе свилена хаљина холивудске иконе продата је за 325.000 долара, док је руж за усне бренда Елизабет Арден који је користила, купљен за 60.000 долара.

Купио гробницу поред ње

Мерилин је 4. августа 1962. пронађена мртва у свом дому у Брентвуду након предозирања барбитуратом. Њено голо тело откривено је како лежи лицем према доле на кревету док је руком држала телефонску слушалицу.

Фото: Танјуг/АП

 

Међутим, многи њени обожаватељи верују да јој никада није било дозвољено да почива у миру откако је Хју Хефнер потрошио 70.000 евра за гробницу поред њене на гробљу Westwood Village Memorial Park.

Њих двоје су повезани преко Плејбоја, али се никада нису упознали у стварном животу, упркос томе што су фотографије на којима је гола коришћене за насловницу славног часописа 1953. године. То је помогло у покретању Хефнерове каријере као издавачког могула и мултимилионера, иако Мерилин никада није добила одговарајућу накнаду.

 

 

Фотографије њеног голог тела у боји завршиле су у Плејбоју годинама након што је позирала фотографу Тому Келију када није имала новца, а тек је требало да постане успешна глумица и модел. Касније се сазнало да је Мерилин рекла да јој је Том платио мизерних 50 долара за фотографије.

Позната насловница приказала је Мерилин на врху екрана у Madison Square Gardenu уз задиркујуће речи: "Први пут у било ком часопису, позната гола Мерилин Монро."

 

 

А параграф унутар часописа је гласио: "Постојале су заправо две позе снимљене au naturel 1949. године, непосредно пре него што је прелепа плавуша добила своју прву филмску улогу. Кад су се фотографије појавиле, помогле су јој да се катапултира у звезде. Одабрали смо бољу од њих две за нашу прву Плејбој слаткицу."

Њеној имитаторки се то није свидело

Хефнер, који је преминуо 2017. у од 91 години, такође је за Los Angeles Times 2009. рекао да жели да проведе вечност поред Мерилин.

Фото: Танјуг/АП

 

- Верујем у симболичне ствари. Провести вечност поред Мерилин је преслатко да би се пропустило - рекао је.

Многи њени највећи обожаватељи сматрали су то увредљивим, а нарочито Сузи Кенеди, која је најпознатија светска имитаторка Мерилин Монро.

Рекла је да је имати једно од најпрепознатљивијих лица на свету "чудо генетике". За Daily Star је рекла да има уходе и добија захтеве за секс од мушкараца који желе да је освоје.

Али такође је испричала колико јој је било непријатно због тога што је Хефнерово тело стављено близу жене коју је тако успешно опонашала.

Фото: Танјуг/АП

 

- Тако ми је ружно све ово с Плејбојем, рећи ћу вам зашто, јер Мерилин Монро се никада није стидела свог тела које ја волим. Свиђа ми се што се никада није стидела своје сексуалности и никада се није стидела када су покушали да је осрамоте због тих голишавих фотографија. Али оно што ме растужује је то што је то створило Плејбој и Хјуа Хефнера, а он јој никада није платио. Он је никада није ни упознао, а поврх тога, покопан је поред ње и као да је имао користи од њеног ослобођења.

Никада се није стидела онога што је учинила. Жене не би требало да се стиде ничега што су учиниле у својим животима или са својим телима, али тужно је што је мушкарац морао да заради на томе - рекла је Сузи.

(Нет.хр)

БОНУС ВИДЕО: