Заносна и успешна глумица Исидора Минић виђена је синоћ на премијери представе "Михаел Колхас" у ЈДП, а дошла је у друштву колегинице и пријатељице Милице Михајловић.

Оне нису скидале осмех са лица, а морамо признати да се Исидора годинама не мења, те да њена лепота не бледи.

Баш ту лепоту је наследила од мајке, наше познате глумице.

Мајка лепе глумице је легендарна глумица Неда Спасојевић, док јој је отац чувени сликар Бане Минић.

Како се писало, Неда је глуму заволела уз оца – позоришног и филмског глумца, Милорада Спасојевића и мајке Јелене, која је радила као позоришна кројачица, а љубав према овој професији касније је наследила и њена ћерка Исидора.

 

 

Неда је позната по улогама у остварењима: „Издајник“, „Дошља“. „Вреле капи“, „Смрт пуковника Кузмановића“, "Кад будем мртав и бео", "Бановић Стархиња"...

Ипак је смрт дошла прерано за ову заносну даму.

Те давне 1981. године лекари констатовали карцином, а преминула је неколико месеци након снимања филма „Бановић Страхиња“. Преминула је у 40. години живота.

Њена ћерка Исидора је и проговорила о мајчиној смрти за медије пре пар година.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС ТВ лица, као сав нормалан свет - Званични канал

 

Исидора нажалост не памти много њихових заједничких тренутака.

- Да мама није била глумица и да нема тих филмова у којима је играла, не знам да ли бих је се сећала. Оних правих успомена и емоција које те вежу за неку личност немам. Памтим како ме је ујутру будила, али немам свесних доживљаја са њом, немам разговора. Била сам дете. Дуго сам чувала неке њене ствари, а прошле године нешто и изнела из стана. Остао ми је један свилени пењоар - рекла је глумица, преноси Курир, па је открила да јој је отац био велика подршка у животу:

 

 

- Нормално је да родитељ треба да оде једног дана, али много више боли кад иде неко с ким си проживео нешто, имаш успомене, знаш га, знаш како дише, шта размишља, како те је подржавао или не. И као мала сам била више везана за оца јер је он био поред мене чешће него мама. После, кад сам постала тинејџер, било је тренутака када ћале није могао да ме разуме, јер он је мушко. Хоћу кармин, а он то не дозвољава. Онда плачем, али више што сам љута него што немам маму - закључује своју животну исповест Исидора.