Пилав са пиринчем је прави избор за породични ручак. После њега бићете дуго сити, а укућани ће пожелети још овог преукусног јела.
За припрему је потребно:
- 400 г пиринча
- 2 батака са карабатаком
- 2 крилца
- 1 веза зелени
- 1 црни лук
- 1 празилук
Начин припреме:
Потребно је прво да загрејете рерну на 220 степени.Затим црни лук пресеците на пола, па га пропржите на рингли. У шерпу ставите лук, месо и зелен. Додајте зачине по укусу и поклопит. Кувајте док месо не омекша. Супу процедите, а месо ставите на тацну. У науљену тепсију сипајте пиринач па поспите сецканим празилуком. Поређајте месо па налијте бујон. Пеците око сат и по времена, у рерни загрејаној на 220 степени. Када пиринач упије бујон, налијте још. Уживајте!
Прочитајте још
(Трпеза)