Пилав са пиринчем је прави избор за породични ручак. После њега бићете дуго сити, а укућани ће пожелети још овог преукусног јела. 

За припрему је потребно: 

  • 400 г пиринча
  • 2 батака са карабатаком 
  • 2 крилца 
  • 1 веза зелени 
  • 1 црни лук 
  • 1 празилук 

 

Фото: Профимедиа

 

Начин припреме: 

Потребно је прво да загрејете рерну на 220 степени.Затим црни лук пресеците на пола, па га пропржите на рингли. У шерпу ставите лук, месо и зелен. Додајте зачине по укусу и поклопит. Кувајте док месо не омекша. Супу процедите, а месо ставите на тацну. У науљену тепсију сипајте пиринач па поспите сецканим празилуком. Поређајте месо па налијте бујон. Пеците око сат и по времена, у рерни загрејаној на 220 степени. Када пиринач упије бујон, налијте још. Уживајте!

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: