Pilav sa pirinčem je pravi izbor za porodični ručak. Posle njega bićete dugo siti, a ukućani će poželeti još ovog preukusnog jela. 

Za pripremu je potrebno: 

  • 400 g pirinča
  • 2 bataka sa karabatakom 
  • 2 krilca 
  • 1 veza zeleni 
  • 1 crni luk 
  • 1 praziluk 

 

Foto: Profimedia

 

Način pripreme: 

Potrebno je prvo da zagrejete rernu na 220 stepeni.Zatim crni luk presecite na pola, pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite luk, meso i zelen. Dodajte začine po ukusu i poklopit. Kuvajte dok meso ne omekša. Supu procedite, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Uživajte!

(Trpeza)

BONUS VIDEO: