Pilav sa pirinčem je pravi izbor za porodični ručak. Posle njega bićete dugo siti, a ukućani će poželeti još ovog preukusnog jela.
Za pripremu je potrebno:
- 400 g pirinča
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 krilca
- 1 veza zeleni
- 1 crni luk
- 1 praziluk
Način pripreme:
Potrebno je prvo da zagrejete rernu na 220 stepeni.Zatim crni luk presecite na pola, pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite luk, meso i zelen. Dodajte začine po ukusu i poklopit. Kuvajte dok meso ne omekša. Supu procedite, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Uživajte!
Pročitajte još
(Trpeza)