Тело је припадало 22-годишњој девојци Елизабет Шорт, чије ће убиство остати једно од најславнијих нерешених убистава у историји.

Елизабет је нестала 9. јануара 1947. године, а њено тело је пронађено шест дана касније, односно 15. јануара.

Дана 9. јануара 1947, Шорт се вратила у свој дом у Лос Анђелесу након кратког путовања у Сан Дијего са Робертом "Редом" Менлијем, 25-годишњим ожењеним продавцем са којим је излазила. Менли је изјавио да је оставио Шорту у хотелу Билтмор у центру Лос Анђелеса и да је она требало да се тог поподнева састане са њеном сестром из Бостона, која је била у посети.

Према неким извештајима, особље хотела се присећа да је видело Шорт како користи телефон у предворју. Убрзо након тога, наводно су је видели посетиоци оближњег кафића.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Њено тело је пронађено на травњаку испред једне куће. Леш је био препрезан напола у струку, а рез је изведен невероватном прецизношћу - ниједан орган није повређен.

У телу није било капи крви, а труп је био савршено чист. На лицу је имала рез од усана до образа, захват који је познат и као "глазговски осмех".

На грудима и бедрима осечени су јој цели комади ткива, а унутрашњи органи су били положени на травњаку. 

Медицински тим утврдио је да је била мртва око десет сати пре открића леша, утврђујући да је време смрти било негде увече 14. јануара или у раним јутарњим сатима 15. јануара.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

У најужи круг осумњичених полиција Лос Анђелеса је уврстила двадесет двоје људи. Седморица су били доктори, с обзиром на то како је убиство извршено. Али случај је затворен и убица никада није пронађен.

 

 

Према свему судећи, то би могао бити Џорџ Ходел, доктор који је умро 1991. године. 

Новинари мајци рекли да је победила на такмичењу


Након што је Елизабет идентификована, новинари "Los Angeles Examinera" контактирали су њену мајку и рекли јој да је њена ћерка побједила на такмичењу за Мис. Тек након што су из ње извукли што су више информација могли, признали су јој да јој је ћерка зверски убијена.

Године 2013. питање његове кривице је отворио Стив, Ходелов син, који је тада био пензионисани детектив. Његов пас је у близини куће нањушио мирис леша, а анализа тла показала је трагове разграђеног људског тела. То не доказује да је убио Црну Далију, али доказује да Ходелу убијање није било страно. За време истраге Ходел је напустио породицу и преселио се у Азију. 

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

Стив је своје тврдње појачао низом аргумената, али полиција није била спремна поново да отвори истрагу.

Фото: Википедија/Јавно власништво

 

(Магазин Новости)

БОНУС ВИДЕО: