Верује се да људи не могу носити ствари блиске особе након њене смрти. Дакле, најбоље је поделити ствари људима којима је то потребно. Тако се, како се верује, помаже покојнику да пронађе душевни мир. Потребно је и размислити о томе како је особа преминула јер ствари могу задржати бактерије и вирусе дуго времена.

Такође се верује да ствари могу примити енергију особе којој припадају. Постоји сумња - да ли треба носити ствари покојника након његове смрти? Постоји страх од негативне енергије - објекти преносе карму.

Шта треба да запамтите?

Понекад додатно подсећање на покојника у великој мери узнемирава људе. Постоји много различитих питања везаних за ствари, али бринути се да ли можете носити ствари од преминуле сестре, брата и блиских особа, само зато што су ствари покојника, не вреди. Боље је ствари дати у добротворне сврхе.

Такође је важно да блиски сродници покојника превазиђу психолошку баријеру. То је онај фактор који изазива страхове повезане са смрћу. Смрт је тешко прихватити. Морате се ослободити ових ствари, да вас не муче сећања.

Психолози су упознати са случајевима када су блиски људи изгубили контакт са стварношћу, пали у депресију, патили од менталних поремећаја, а све због проблема прихватања стварности о нечијој смрти.

Више савета

Припадници различитих вера такође имају различит поглед на природу ствари. На пример, православни свештеник ће вам саветовати да ствари попрскате светом водом. Такође је обичај да муслимани поделе ствари покојника да би добили благослов душе.

БОНУС ВИДЕО