За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу. Ако желите да свој роштиљ прилагодите посним јелима, постоји много фантастичних опција које ће задовољити и најизбирљивије укусе.
Ево неколико сјајних предлога за посни роштиљ:
Печурке на жару
Маринирајте коцкице печурки у мешавини соја соса, маслиновог уља, лимуновог сока, белог лука и зачина по избору. Затим их нанижите на ражњиће и пеците на роштиљу док не постану златно смеђе.
Поврће на жару
Испробајте разноврсно поврће попут паприке, тиквица, патлиџана, шампињона и парадајза. Пресеците их на веће комаде, посолите, побиберите, премажите маслиновим уљем и пеците док не буду мекани и благо запечени.
Веге бургери
Направите укусне бургере од леблебија, црног лука, презли, зачина и умака од парадајза. Послужите их у пециву са салатом, киселим краставцима и веганским мајонезом.
Прочитајте још
Мариниране печурке
Велике печурке попут портобело или шитаке натопите у маринади од белог лука, балсамико сирћета, маслиновог уља и зачина по жељи. Пеците их на роштиљу док не омекшају и добију лепу златно смеђу боју.
Посне кобасице
Ови укусни роштиљски фаворити могу се пронаћи у посним варијантама, направљеним од соје, леблебија, или разних житарица и зачина. Послужите их уз сенф и свеже поврће.
Не заборавите да припремите и неколико прилога као што су посна салата од тестенине, кромпир салата са веганским мајонезом, или разноврсно свеже воће.
Уживајте у роштиљу, дружењу и прослави Првог маја уз ове укусне посне опције.
(Стил Курир)