Прошло је скоро месец дана од нестанка мале Данке Илић из Бора. После свих нагађања где је њено тело, свих претпоставки зашто двојица осумњичених за њено убиство нису још увек открили где је остаје само да се и даље питамо.

Са тим се тешко мире грађани Бора, а градоначелник Бора Александар Миликић укључио се у емисију Пулс Србије где је говорио о овој теми.

- Скоро је месец дан, нажалост, откако се десио немио догађај овде на територији града Бора. Откако је нестала мала Данка, касније је откривен тај монструозни чин који се десио овде у Бору. Све нас је, не само у Бору него у целој Србији, то узнемирило. Показало се да грађани Бора и Србије заиста увек били ту и да су били спремни да се укључе пре свега у потрагу. Нажалост после месец дана монструми који су учинили ово монструозно дело ћуте и неће да кажу где је тело мале Данке, али грађани не одустају и за сваки позив полицијске управе и МУП се укључују у претрагу терена. Верујте ми из дана у дан, у зависности локације, полиција ради свој оперативни део посла. Жао ми је породице и свих грађана Србије јер још увек не постоји неки резултат. Тешко је, верујте ми, тешко је живети у граду као што је Бор са 42.000 становника, а да знамо да се такав монструозни злочин деси овде код нас. Тешко је када знамо да просто породица, родитељи и ближа породица не могу да добију информацију да не постоји тело детета. Верујте ми, када изађете на улицу овде људи углавном само причају о томе. У Србији када се нађем са неким пословно верујте ми когод зна да сам из Бора, пита шта се дешава. Тешка је ово ствар за све нас овде у Бору, а највише је апсолутно тешко породици - рекао је градоначелник и додао:

- Да боље упознам грађане Србије. Територија града Бора је 850 км квадратних. Територија села Злот, Брестовачке бање је негде око 400 км квадратних. То је прелепа, јединствена, дубачка површ, која између осталог, треба да буде у неком наредном периоду и национални парк. Дакле, дивљина. Треба претражити, људима да буде јасно, 400 км дужних, па то вам је од Београда до Суботице. Ми причамо о 400 км квадратних, то је огромно пространство. Ови који су починили злочин, су то урадили како су урадили, знамо да је било премештања тела детета, знамо да је нажалост преминуо један од њих који је вероватно знао где је тело склонио. Тешко је сада у том пласту пронаћи ту иглу или у целој тој површини пронаћи локацију, заиста полиција ради свој посао веома одговорно и професионално.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: