Поједини ову традицију поштују због порекла, а нису ретки ни они који су прешли у православље захваљујући својим партнерима.

Ево ко све у Холивуду прославља православни Ускрс:

Ким Кардашијан

Фото: Профимедиа

 

Ријалити звезда Ким Кардашијан је рођена у Лос Анђелесу, али је пореклом Јерменка, четврта генерација исељеника из Јерменије, а њени преци су живели на територији која се данас налази у Турској.

Наоми Кембел

Фото: Профимедиа

 

Манекенка Наоми Кембел постала је верник Руске православне цркве док је била у вези са руским тајкуном Владиславом Дороњином.

Том Хенкс

Фото: Профимедиа

 

Том Хенкс је своју веру такође подредио љубави, па је улазећи у свој други брак, са глумицом Ритом Вилсон, примио православље. Њен отац је из Бугарске, а мајка грчко-албанског порекла.

Стана Катић

Фото: Профимедиа

 

Глумицу смо обожавали као Кејт Бекет у серији "Цастле", а њени родитељи су Срби те се у њиховој кући славио и православни и католички Ускрс.

Тина Феј

Фото: Профимедиа

 

Позната комичарка и глумица вуче православне корене захваљујући мајци која је Гркиња.

Џенифер Анистон

Фото: Профимедиа

 

Популарна глумица Џенифер Анистон има грчке корене. Њен отац Џон је рођен са именом Јанис Анастасакис на острву Крит у Грчкој. Глумица је позната и као неко ко веома често донира новац Грчкој православној цркви.

Тхе Wеекнд

Фото: Профимедиа

 

Чувеног певача одгајале су мајка и бака након развода родитеља. А једном приликом је истакао да је као дете често ишао са баком на служења при Етиопијској Православној Теwахедо цркви.

Мила Јововић

Фото: Профимедиа

 

Милица Богдановна Јововић је рођена у Кијеву, од мајке Галине Логинове, некадашње руске глумице, и Богдана Јововића, српског доктора. Мила је и своју ћерку крстила у Руској православној цркви у Лос Анђелесу.

Дејвид Гахан

 

 

Певач чувеног бенда "Депецхе Моде" Дејв Гахан прихватио је православље због супруге Џенифер Скилаз.

Нина Добрев

Фото: Профимедиа

 

Лепа глумица родом је из Бугарске, а иако се труди да своја убеђења и веровања држи даље од очију јавности, познато је да се у њеној породици славе оба Ускрса.

Кристијан Бејл

Фото: јутјуб принтскрин/еверацеС

 

И за крај, можда једна од најневероватнијих прича у Холивуду. Наиме, један од најбољих глумаца свих времена у дугом је браку са лепом Српкињом Србославом Сандром Блажић. Он је након венчања приступио православној цркви, иако је то унело раздор у његову породицу.