Девојчица Биљана Чекић данас има 17 година, а пре три је успела да маестрално одигра Дару из Јасеновца у истоименом филму, који је освојио срца публике широм Балкана.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб 101 студио

 

Нема ко није осетио налет емоција након сцена рата и патење кроз који је Дара пролазила, а како на филму тако и у приватном животу, нису увек цветале руже Биљани, о којој се често пише у домаћим медијима.

На аудицији је било  чак 2.000 девојчица, а избор је пао баш на њу. Животну приику Биљана је искористила и на најбољи могући начин приказала патње једног народа. 

Ипак, ни у стварном животу туга јој није мањкала. Као седмогодишњу девојчицу мајка ју је оставила, па се о њој од малена старао отац, који се такође неколико пута огласио након писања медија да живе у тешким условима.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб 101 студио

 

Он није желео много да полемише, већ је рекао да се, као и сви остали, и они боре за егзистенцију, раде и труде се да имају све што им је потребно за норамлан живот. Нису социјални случајеви и не траже ни од кога ништа, а веома му је драго што је после улоге Биљана добијала стипендију, што јој је омогућило да мало лагодније живи.

Биљана са самохраним оцем, сестром, братом, баком и деком живи скромним животом у селу Срефлије, недалеко од Козарске Дубице. Не живе лагодно и луксузно, али је њихов дом испуњен поштовањем, љубављу и подршком.

Биља је сада позната у свом селу и учинила је да његови мештани с поносом говоре о њој.  Своју подршку младој глумици на почетку каријере дао је и Милош Биковић, који јој се обратио видео-поруком у којој поручује да је сигуран да ће се једном срести у кадру, јер је пред њом успешна глумачка каријера.