Млада српска боксерка Сара Ћирковић шампионка је Европе, јер је у категорији до 54 килограма доминантно савладала ривалку из Румуније, Лакрамиоару Перијок. У борби за злато, девојка из Зворника донела је нашој земљи прво најсјајније одличне на такмичењу које се одржава у Београду, у дворани "Александар Николић".

Пре Саре у финалу се борила Кристина Нађ Варга и у категорији до 48 килограма изгубила у борби за злато против Рускиње Јулије Чунгалакове. Било је то прво сребро за Србију, после којег је стигло и прво злато.

 

У току дана у борбу за титулу првакиње Европе ући ће у ринг и Наталија Шадрина у категорији до 60 килограма и Кристина Калухова, у категорији до 63 килограма. Обе ће се борити против Рускиња.

Да је ово Сарина година доказано је и прошлог месеца, када је изборила визу за Олимпијске игре у Паризу као 80. представник Србије. Она је у борби одлуке, у категорији до 54 килограма, тада победила Канађанку Скарлет Делгадо и постала тако трећи члан српског боксерског тима на Играма. Тај успех остварила је у Италији, а европско злато подигла је у Београду!

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО