Међутим, лако је могло да се деси да један од браће не буде део серије. Глумац Николас Линдхерст, који је тумачио улогу Роднија, је у једном интервјуу испричао да је мало фалило да буде отпуштен са сета.

Фото: Јутјуб принтскрин/Only Fools & Horses Appreciation Society

 

 

У документарном филму, који је снимљен 2021. године, глумци из чувеног ситкома су причали о томе како је изгледало бити део "Мућки", а Николас се присетио снимања сцене због које је могао да добије отказ, пише британски Еxпресс.

У последњој епизоди друге сезоне серије, Дел Бој и Родни покушавају да очисте велики кристални лустер, који на крају пада на земљу и разбија се у парампарчад.

Пре него што је снимање почело, редитељ је пришао Николасу и рекао: "Ову сцену можемо да снимимо само једанпут, јер лустер кошта 6.000 фунти. Ако се случајно насмејес, сцена ће пропасти. У том случају читава епизода нема смисла и нећемо моћи да је завршимо, што значи да ћемо прекршити уговор са ББЦ-јем".

Дакле, ако се насмејеш кад лустер падне, отпустићу те."

Међутим, када је дошло време да сниме део у ком лустер пада на земљу, редитељ је био тај који се једва суздржао.

"Гледао сам га крајичком ока и видео сам како се мучи да се не насмеје. На крају је гурнуо неку мараму у уста", каже у документарцу чувени Родни.

"Неко је коначно викнуо 'рез!' па смо сви могли да се смејемо на миру", испричао је Николас Линдхерст.

Иначе, овај британски глумац током своје богате каријере остварио је више од 40 улога.

БОНУС ВИДЕО: