Млади родољуб, хришћанин и певач свакодневно обавештава јавност о свом путу, а сада је открио и да се причестио:

- Испричаћу вам једну причу, дешавање које ме је данас веома обрадовало и окрепило. У самим припремама за овај пут, имао сам жељу да некако уклопим да на Цвети и Васкрс будем на Светој Литургији и да се причестим. Како сам пред сам пут одлучио да ипак имам и свакодневно трчање уз брзи ход као и да није добро да правим неки дан паузе, због хлађења тела и испадања из ритма, одлучио сам да на данашњи дан, због великих врућина не идем на Литургију! Онда бих требало да трчим од 11 до 4 по највећем сунцу што би ме много истрошило а треба гурати 30 дана!

- Прихватио сам то зарад вишег циља и да Боже здравља стигнем до Егине! Јутрос када сам кренуо око 6:15 осећао сам тугу у срцу због тога што се данас нећу причестити… На 15-том километру у месту Грејач, видех дивну црквицу са десне стране, било је око 10 до 9 , мислим није још почела Литургија, нећу правити пометњу, ући ћу да се поклоним икони и да наставим… Улазим у цркву и са врата чујем “Тијело Христово примите…” ушао сам у тренутку када је почела причест!!! Васиона!!! Каква радост!! Стао сам у ред, и замолих оца за благослов да се причестим! Дивни отац Новица ме је и причестио. Толико сам снаге добио, а и увид, да колико год ми нешто планирали, Бог има задњу реч. Слава Богу и хвала. Радујмо се - написао је Никола.

- Прешли смо пет милиона. Хвала вам много, многоструко вам се вратило. Волим вас и љубим, збогом", рекао је Никола путем свог Инстаграма.

Иначе, Николина супруга Бојана укључила се у емисију "Јутро на Блиц" где је открила детаље његовог ходољубља.

- Он је стварно онако оптимистичан у почетку. За сада је прешао неких 90 км, обзиром да преко дана прелази, дневно пређе око 30, тако да можете и да пратите, стварно на Инстаграм профилу он обавештава свакодневно. И за сада се стварно сјајно осећа, јако је узбуђен, захвалан је свим људима који су учествовали, компанијама, свима који су укључени у фондацију и у његову мисију. Мислим, он се дуго спрема на овај подвиг, тако да он је сада заиста физички и психички спреман и њега су припремали људи који се баве екстремним маратонима, тако да он већ зна шта може и да га чека на овом његовом путу, али некако верујем да ће бити тешко сигурно у одређеним моментима, али верујем да и када физички некако тело можда ослаби, умом неће, а то је оно што је најважније - каже Бојана Роквић.

БОНУС ВИДЕО: