Тежак инцидент догодио се јуче испред једног ресторана у центру града у Диселдорфу. Албанац Рустем Лапи (52) је убио власника локала, српског држављанина Александра (38). Како јављају локални медији, 38-годишњи власник ресторана у Херцогштрасе у насељу Фридрихштат посвађао се са 52-годишњим Албанцем пореклом са Косова и Метохије. Изашли су испред ресторана да разреше свађу, али је туча ескалирала и 52-годишњак је изненада извадио пиштољ и неколико пута пуцао у жртву.

Нешто касније полиција је без отпора успела да ухапси лице испред локала наоружано ватреним оружјем. Како је саопштила полиција, ухапшени је 52-годишњи албански држављанин који живи у Немачкој. За сада није познато да ли су се починилац и жртва познавали.

Погледајте снимак који је настао неколико тренутака након убиства Србина Александра.

Упозоравамо да је снимак узнемирујући.

Подсетимо, како су пренели немачки медији, ради се о реперу "Алекс М", који је у прошлости већ објављивао песме са Колегахом и Сун Дијегом. Убиство се догодило у недељу у 2.25 у центру Диследорфа.

Хитна помоћ је брзо стигла на место злочина али несрећном Србину није било спаса. Како наводе извори немачких медија, убица се после злочина вратио у ресторан у ком је одмах и ухапшен.

- Убијени Александар је у Диселдорфу држао ресторан испред ког је и убијен. Према речима очевидаца, сукоб је почео у локалу пошто је осумњичени претио гостима, а онда се посвађао и са власником ресторана. Наводно, решили су да изађу напоље како би решили проблем. Међутим, свађа је постала још гора и осумњичени је изненада извадио пиштољ и неколико пута пуцао у Александра. За сада није познато да ли су се убица и жртва познавали од раније, или су се те ноћи први пут срели и посвађали. Рустем Лапи, наводно је такође годинама живео у Немачкој - навели су албански медији.

БОНУС ВИДЕО: