Данас почињу радови на изградњи Националног фудбалског стадиона у Сурчину. Церемонији ће присуствовати председник Србије Александар Вучић.

Национални фудбалски стадион имаће око 52.000 седишта и биће изграђен по свим УЕФА стандардима. Стадион ће се градити по архитектонском решењу Марка Фенвика, а треба да буде завршен до краја 2026. године.

Фото: Министарство финансија

 

 

Припремни радови на изградњи објеката за ЕXПО су почели у јуну прошле године и како је раније речено, теку по плану.

Изложба ће бити одржана у Сурчину, на простору који је саобраћајно одлично повезан, између београдске обилазнице и ауто-пута „Милош Велики“, у близини Аеродрома „Никола Тесла“.

На том простору ће, поред изложбеног простора за ЕXПО и Националног фудбалског стадиона, бити изграђен нови Београдски сајам, Акватик центар и резиденцијални комплекс са 1.500 станова.

Сам изложбени комплекс за ЕXПО обухватиће површину од 25 хектара, а укупна површина изложбених објеката биће 230.000 квадрата бруто.

Резиденцијални комплекс је заправо читав град са свим садржајима за удобан боравак учесника изложбе, а његова површина ће бити 160.000 квадрата.

Поред осталог, планирана је изградња и нове железничке пруге дужине 18 километара, на релацији Земун поље-Аеродром "Никола Тесла" - локација ЕXПО 2027.

 

БОНУС ВИДЕО