Рафаел Надал потврдио је да ће му 2024. година бити последња у каријери. Покушава да пронађе праву форму и да покаже најбољи ниво тениса пред Ролан Гарос и Олимпијске игре, али му за сада не иде. На турниру у Мадриду изгубио је од Јирија Лехечке и то је био последњи пут да је био на мадридској шљаци.

Када се завршио меч чак је и сам Чех препустио светла рефлектора Шпанцу, све је било посвећено њему. Дао је интервју на терену, причао о емоцијама, публици, навијачима. Многи су плакали. Камере су посебно биле фокусиране на једну особу - Марибел! То је његова рођена сестра и особа коју ретко виђамо у јавности.

Не воли превише да се експонира, ни Рафа сам не воли да медији превише прате и причају о члановима његове породице. Овог пута ништа од тога није било важно. Његови најближи дошли су да гледају његов меч у Мадриду и емоције нису могли да задрже. Посебно Марибел која је лила сузе.

 

 

Она је две године млађа од Рафе и њих двоје су веома блиски. Бави се модом и недавно је лансирала и своју модну линију мушке одеће под називом "Црабс цомпанy". С обзиром да су рођени на Мајорци и да обожавају плажу и не чуди што је изабрали име које има везе баш са морем.

Фото: Профимедиа

 

 

Такође, Марибел има и улогу директорке у Рафиној академији. Недавно је промовисала и нови спорт, падел. Истакла је да баш ужива у томе.

- Одувек сам волела падел. Мој отац, који огожава падел, направио је једна од првих терена за падел на Мајорци и играла сам од малих ногу. Учествовала сам на турниру кад сам имала 13 година. У последње време играла сам на неким турнирима као представница академије - рекла је Марибел за "Дејли Мејл".

Што се Надала тиче, његов циљ је јасан, хоће да се покаже најбоље у Паризу, прво на Ролан Гаросу, па онда на Олимпијским играма.

Фото: Профимедиа

 

 

- Тело ми већ дуго шаље сигнале. Мој сан је био да завршим све на терену. Маштам да играм све те турнире на којима сам имао успеха бар још једном. Морао сам да пропустим Монте Карло, али сада следи Рим и тамо желим да играм. Имам неколико личних циљева у наредним недељама и желим да видим да ли могу да их остварим - закључио је Рафа.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: