Како преносе шпански медији, он је главни осумњичени за нестанак супруге, од које се разводио.

- Национална полиција ухапсила је у Мајамију супруга Ане Марије Кнежевић, Колумбијке која је нестала у Мадриду 2. фебруара. Давид Кнежевић, држављанин Србије, био је главни осумњичени откако су америчка полиција и ФБИ прикупили доказе да је реч о "присилном нестанку" - рекли су за шпански портал Инфобае извори блиски случају .

Како наводе, два месеца и четири дана након нестанка жене, полиција је њеног супруга ухапсила на Међународном аеродрому у Мајамију "због наводне везе" са мистериозним нестанком његове жене.

- У хапшењу су сарађивали београдски аташе за унутрашње послове, ФБИ Флориде и колумбијска полиција. Хапшење је координирао Суд за насиље над женама број 9 у Мадриду, задужен за истрагу, која се наставља у строгој тајности - додаје овај портал.

Они подсећају да је Ана Марија Кнежевић у јануару прошле године покренула бракоразводну парницу од супруга. Њих двоје, како наводе, заједно су водили компанију ЕОКС Тецхнологи Солутионс , која пружа компјутерску подршку компанијама на југу Флорида.

- Због брачних проблема, прошлог децембра је одлучила да се пресели у Мадрид, у ком је имала пријатеље и планирала да започне нови посао. Живела је у стану у ексклузивном насељу Саламанка - наводе они.

Последњи пут, она је са другарицом разговарала 2. фебруара. Наводно, другарици је око 20 сати рекла да је у стану и да не планира да излази, а разговор је трајао дуже од сат времена.

- Неколико сати касније, око 23 сата, друга пријатељица је покушала да је контактира али није успела. Када је све пријављено полицији која је са ватрогасцима ушла у стан, ништа сумњиво није пронађено - додају они.

Следећег дана су са мобилног телефона Ане Марије послате две „узнемирујуће“ поруке њеним другарицама.

- У порукама је наводно писало да је упознала особу и да креће у летњиковац који се налази на два сата од Мадрида. Поруке су послате у размаку од три сата, једна на шпанском, а друга на енглеском - подсећа шпански портал.

Породица Ане Марије је од првог дана тврдила да сумња да њен нестанак има везе са проблемима у браку.

Наводно, проблеми су настали пошто је Колумбијка предложила мужу да компанију коју су водили поделе, док је он инсистирао да њему припадне најмање 75 посто имовине.

- Давид Кнежевич је пре неколико недеља одбио да се тестира на полиграфу - додају они.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: