- Касније, после неколико дана смо добили информацију да се налази у животно опасној ситуацији и до дан данас он се полако опоравља од тих проблема. Међутим, ми смо јако забринути с обзиром на то да је прошло две недеље и нисмо добили никакве конкретне налазе око тога шта се десило. Знамо само да не може да устане из кревета, да једва говори и знамо дијагнозу, међутим не бих тренутно да је саопштавамо јавности, али углавном он се налази у ситуацији у којој му је угрожен живот - рекао је Дарко Младић у изјави за Радио Републике Српске.

Дарко Младић је додао да не добијају налазе да би се уверили колико је та ситуација озбиљна и да су из тог разлога тражили да се генерал пребаци на лечење у Србију.

- Добили смо неке штуре повратне информације, али ми и даље не добијамо оно што је суштински јако битно, а то је да добијамо тачне налазе кад је пребачен у болницу, као и какво је садашње стање. Он је сад нешто боље, али нама је и даље, из овога што смо видели до сада, јасно да су потребне одређене методе лечења које он тамо не може да добије - рекао је Дарко Младић и истакао:

- На неки начин медицинска служба Трибунала крије од нас те налазе, што није први пут. Зато смо се обратили суду, тражили смо пребацивање лечења у Србију јер изгледа да тамо не може више да добије потребну негу. Тражили смо и да нам се доставе хитно сви његови налази што је он одобрио, сложио се, али ево ми још увијек немамо никакве налазе од тога осим неког, да кажем, описа који је недовољан.

БОНУС ВИДЕО: