Многе домаћице, али и домаћини који воле да кувају се плаше да спреме ову посластицу. Може се догодити, да коре не нарасту или да фил не буде густ. С овим рецептом нема грешке!

  • 5 јаја
  • 150 г брашна
  • 250 мл воде
  • ½ путера (125 г)
  • прстохват соли

За фил:

  • 600 мл млека
  • 3 кесе пудинга од ваниле
  • 4 жуманца
  • 200 мл слатке павлаке
  • 20 г путера
  • 2 ванилин-шећера
  • 6 кашика шећера
  • 2 кашике густина
  • Прах-шећер за посипање

Начин припреме: 


Да бисте спремили тесто за ово фантастичне принцес крофне, потребно је да прво закувате воду с путером, потом додајте прстохват соли и брашно. Пожељно је миксером мутити и додавати једно по једно јаје, стално мутећи док се не добије сјајно тесто. Кашиком или кесом за украшавање колача стављајте лоптице теста у плех обложен папиром за печење. Загрејте рерну на 200 степени 35 минута, када тесто добије златно смеђу боју, значи да је готово. 

Фото: Профимедиа

 

За фил одвојите 100 мл млека, а остатак ставите да проври. Пенасто умутите жуманца са шећером и додајте 100 мл млека, густин и пудинг. Важно је добро измешати да нема грудвица. У млеко које се кува ставите ванилин шећер и кад проври додајте смесу од жуманаца, смањите температуру и мутите миксером док не добијете густу глатку смесу. Потом склоните са шпорета, па додајте путер. Оставите да се охлади и поклопите. За то време умутите слатку павлаку и додајте у охлађен фил. Мутите малом брзином. Коре које су се охладиле, пресеците на пола. Напуните доњи део филом, а горњим поклопите. Декорисати можете шећером у праху. 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: