Mnoge domaćice, ali i domaćini koji vole da kuvaju se plaše da spreme ovu poslasticu. Može se dogoditi, da kore ne narastu ili da fil ne bude gust. S ovim receptom nema greške!

  • 5 jaja
  • 150 g brašna
  • 250 ml vode
  • ½ putera (125 g)
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 kese pudinga od vanile
  • 4 žumanca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 20 g putera
  • 2 vanilin-šećera
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike gustina
  • Prah-šećer za posipanje

Način pripreme: 


Da biste spremili testo za ovo fantastične princes krofne, potrebno je da prvo zakuvate vodu s puterom, potom dodajte prstohvat soli i brašno. Poželjno je mikserom mutiti i dodavati jedno po jedno jaje, stalno muteći dok se ne dobije sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 200 stepeni 35 minuta, kada testo dobije zlatno smeđu boju, znači da je gotovo. 

Foto: Profimedia

 

Za fil odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i puding. Važno je dobro izmešati da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Potom sklonite sa šporeta, pa dodajte puter. Ostavite da se ohladi i poklopite. Za to vreme umutite slatku pavlaku i dodajte u ohlađen fil. Mutite malom brzinom. Kore koje su se ohladile, presecite na pola. Napunite donji deo filom, a gornjim poklopite. Dekorisati možete šećerom u prahu. 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: