Mnoge domaćice, ali i domaćini koji vole da kuvaju se plaše da spreme ovu poslasticu. Može se dogoditi, da kore ne narastu ili da fil ne bude gust. S ovim receptom nema greške!
- 5 jaja
- 150 g brašna
- 250 ml vode
- ½ putera (125 g)
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 ml mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 4 žumanca
- 200 ml slatke pavlake
- 20 g putera
- 2 vanilin-šećera
- 6 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- Prah-šećer za posipanje
Način pripreme:
Da biste spremili testo za ovo fantastične princes krofne, potrebno je da prvo zakuvate vodu s puterom, potom dodajte prstohvat soli i brašno. Poželjno je mikserom mutiti i dodavati jedno po jedno jaje, stalno muteći dok se ne dobije sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 200 stepeni 35 minuta, kada testo dobije zlatno smeđu boju, znači da je gotovo.
Za fil odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i puding. Važno je dobro izmešati da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Potom sklonite sa šporeta, pa dodajte puter. Ostavite da se ohladi i poklopite. Za to vreme umutite slatku pavlaku i dodajte u ohlađen fil. Mutite malom brzinom. Kore koje su se ohladile, presecite na pola. Napunite donji deo filom, a gornjim poklopite. Dekorisati možete šećerom u prahu.
Pročitajte još
(Trpeza)
BONUS VIDEO: