У току је Песма Евровизије, музичко такмичење које гледа цели свет и на којем се у финалу 11. маја, такмичи и српска представница Теyа Дора.

На евровизијској бини је пре 17 година била и Марија Шерифовић и певала "Молитву". Сви знамо шта се десило - Марија је победила, а потом довела Европу у Београд. У јеку прича колико новца зарађују певачи на Евровизији, открића да поједини добијају милионе, а други сами финансирају наступ, актуелна је и прича о награди коју је Шерифовићева добила по повратку из Финске.

Фото: Принтскрин Јутјуб Eurovision Song Contest

 

- Кроз историју смо то могли да видимо, било да је у питању музика, уметност, било која од тих сфера која заслужује било какву врсту одужења, да се то готово никада није дешавало. Тако да, мени то не смета. Ја сам своју највећу захвалницу - аплауз, добила од људи који су ту већ пуних 20 година, који заједно са мном старе, рекла је Марија и додала:

- Што се државе тиче, то ме нешто превише ни не интересује, све сам сама себи обезбедила и омогућила, не би ме нешто посебно разгалило. Сећам се шта је господин Тијанић тада рекао, рекла је Марија, мислећи на његов предлог да добије 80.000 евра као и спортисти на Олимпијади, "али то се није догодило".

Фото: АТА

 

- Ја сам отишла на пријем или како се то већ звало, код тадашњег председника Бориса Тадића. Он је питао: “Шта могу да учиним за Вас?”. Шта да му кажем?! Не треба ништа да учините, мислим шта ћете да учините, ја сам за Вас учинила више, не треба ништа за мене да учините. Добили смо кравату и бомбоњеру, тхат’с ит, ето, то је једина истина, рекла је Марија и додала:

- Не носим кравату! То је било за менаџмент. За мене само бомбоњера. Ма, нема везе. Ма, кога брига, еј, не треба мени нико да каже “хвала! Ја сам то учинила за наш народ, да будемо макар један дан у години, поносни, препоносни, Срби, Балканци, шта год.