Врањанац Д. П. (29) ухапшен је због сумње да је се**уално злостављао девојчицу (13). Како је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Врању које води истрагу, осумњичени је саслушан и одређен му је притвор до 30 дана.

"Вишем јавном тужилаштво у Врању од стране Полицијске управе у четвртак је поднета кривична пријава против Д. П. (29) из Врања, због кривичног дела обљуба са дететом извршеног на штету детета - девојчице (13)", саопштило је данас Више јавно тужилаштво у Врању.

Тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге и истог дана саслушан је осумњичени који се бранио ћутањем. Судија за претходни поступак Вишег суда у Врању, на предлог тужилаштва, осумњиченом је одредио притвор у трајању до 30 дана.

"У интересу истраге, као и ради заштите права малолетног лица - детета не можемо пружити детаљније информације у овој фази поступка", наведено је у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

За кривично дело обљуба са дететом запрећена је казна затвора од пет до 12 година, без могућности ублажавања исте. Према незваничним сазнањима, све је почело са пријавом да је осумњичени мушкарац девојчици од 13 година слао на Инстаграму поруке непримерене садржине, а онда је уследила и пријава за обљубу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: