Припадник ваздухопловних снага Сједињених Држава Роџер Фортсон (23), преминуо је у болници након што је упуцан у својој кући.

Фортсон је смртно рањен када је полиција на позив из комшилука да један човек има пиштољ и прети њим дошла на лице места.

Уследио је изненадни ватрени обрачун и заменик шерифа са Флориде убио је том приликом војника у цивилу.

Полиција на Флориди објавила је снимак начињен камером са униформе заменика шерифа који је стицајем несрећних околности усмртио војника, преноси ББЦ.

Адвокат породице жртве, позивајући се на сведоке, навео је да је полиција грешком упала у његову кућу.

Полиција оспорава те тврде наводећи да је заменик шерифа реаговао у самоодбрани након што је видео Фортсона наоружаног са пиштољем.

На снимку се види како полиција долази у стамбени комплекс где је Фортсон живео. Једна жена је упутила полицију до лифта како би отишли до стана из кога је наводно допирала бука, односно, она тврди да је чула тучу.

Заменик шерифа је потом сам пришао улазним вратима, покуцао и два пута повикао да је припадник полиције.

Фортсон је виђен како држи пиштољ у десној руци док отвара врата. Заменик је потом испалио више хитаца чим су се врата отворила, рекавши му да баци оружје, преноси Телеграф.рс.

Адвокат породице Фортсон, Бен Крамп, рекао је да је Фортсон био нешто најбоље што је "Америка могла да понуди".

Роџер Фортсон, који је био у активној војној служби од 2019. године, упуцан је шест пута. Преминуо је у болници. Породица жртве верује да је полиција упала у погрешан стан јер је Роџер био сам и никаква бука није долазила из његовог стана.

БОНУС ВИДЕО: