Цела Европа синоћ је ишчекивала која држава ће однети титулу најбоље у Европи, а исто је чинила и бивша хрватска председница Колинда Грабар Китаровић која је пружала подршку Бејби Лазањи. 

Наиме, она је позвала све Хрвате из дијаспоре, али и пријатеље из света да гласају за хрватског кандидата. 

- Драги Хрвати и пријатељи из света, гласајте као 'Rest of the World' (остатак света). Можете послати до 20 гласова користећи једну кредитну картицу. Можете користити колико год кредитних картица имате/желите. Кредитне картице морају бити регистроване изван Хрватске. Ја сам послала 40 гласова. Кликните на Бејби Лазању 20 пута по картици! - позвала је Колинда своје Инстаграм пратиоце.

Фото: Инстаграм принтскрин/kolinda_gk

 

Фото: Инстаграм принтскрин/kolinda_gk

 

 

Након наступа представника Хрватске, Колинда му је послала поруку:

- Хвала ти, Марко, што си ујединио #Хрватску како већ давно нисмо били јединствени! Поносна на тебе и на Хрватску! Растурио си!

Фото: Инстаграм принтскрин/kolinda_gk

 

Иначе, ово није први пут да политичарка показује јавну подршку Бејби Лазањи.

- Јако сам узбуђена што ћу по први пут након дуго времена гледати Евросонг - рекла је Колинда.

- Фантастично је видети тако љубазног, скромног и приземног младог уметника како поносно прихвата своју позадину и наслеђе. Његова музика говори свима нама, бележи животне дилеме и осећаје који широко одјекују, а притом не вређају никога. Окупимо се иза њега! Напред, Марко! Напред, Хрватска! - написала је Колинда раније на друштвеним мрежама.

Подсетимо, раније данас Марко Пуришић познат као Бејби Лазања слетео је у Загреб где су га дочекали многобројни обожаваоци, на шта је певач посебно емотивно реаговао.

Када се попео на сцену, Марко није могао да верује шта види.

ФОТО: Принтскрин ХРТ

 

- Очекивао сам двадесетак људи на аеродрому и то је то - рекао је он, а публика није престајала да вришти. Призор га је потпуно разнежио, па је бризнуо у плач.

Окупљена маса упорно је узвикивала једну реч - Победа!

ФОТО: Принтскрин ХРТ

 

Хрватски представник је потом два пута извео нумеру којом је освојио други пласман.

БОНУС ВИДЕО: