Није меч могао горе да крене по Нолета. Најбољи светски тенисер лошим почетним потезима је отворио меч то је искористио ривал који је искористио четврту прилику да му одузме сервис.

Није се код Новака упалио аларм - просо, ривал је прво потврдио брејк, а после направио још један. У том периоду Ђоковић се превише ослањао на скраћене лопте што је Чилеанац лако читао и повео 4:0.

Тек у петом гему уписао се Новак Ђоковић на семафор. Ривалу је дозволио да узме само један поен. Али... премало је то било за "буђење".

Отежавајуће по Новака је што је Табило у прва пет одиграна гема направио десет винера, док је Ноле то успео да уради три пута.

Сачувао је стечену предност Алехандро Табило који је први сет против најбољег играча планете добио за само 30 минута.

Фото: Танјуг/АП

 

А онда ... нови сет, али стара прича:

Узео је два уводна поена Ноле, потом су уследиле грешке, а ривал је још једном успео брејком да почне сет, а потом га лагано и потврди.  

Управо је тај одузети сервис чувао тенисер из Чилеа до краја другог сета, те је 32. играч планете остварио победу каријере.

- Да будем искрен, не знам да ли је инцидент са флашицом утицао, морам да проверим. Имао сам баш лаган тренинг у суботу, нисам осећао ништа, али нисам се ни осећао исто - рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза.

- Данас, под великим стресом, било је баш лоше, не у смислу бола, већ у смислу равнотеже. Није било координације. Био сам потпуно другачији играч од оног од пре две вечери. Не знам, можда је имало утицај. Мораћу да урадим медицинске тестове да видим шта се дешава - рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Ђоковић је поновио да је ситуација са флашицом дефинитивно била несрећан случај, али да је после свега извесно да ипак није све у реду.

На питање како види своје шансе у Паризу, Ђоковић је био кратак.

- Да бих имао икакве шансе да победим на Ролан Гаросу морало би све да буде боље - поручио је Ђоковић.

Подсетимо, Новак Ђоковић погођен је након прошлог меча док је потписивао аутограме флашом у главу. 

Инцидент се догодио док је Новак делио аутограме на изласку са терена Форо Италико, када је са трибина полетела флаша и погодила посред темена српског тенисера.

Србин се одмах ухватио за главу и спустио се на колена. Они који су били присутни кажу да се могла видети крв на глави светског броја један.

Иако се у почетку није знало да ли је Новак намерно или случајно погођен, снимак из другог угла открио је да је флаша сасвим случајно завршила на Новаковој глави - када се навијач савио како би добио аутограм, она је испала из ранца и погодила тенисера.

Новаку је указана помоћ, након чега је отишао у хотел.

БОНУС ВИДЕО: