Одмах је упловио у тренерске воде преузевши клупу истог клуба са којим је испао у трећу лигу, а отишао у Ди Си Јунајтед. Тамо се задржао годину дана па је прошле године преузео Бирмингем, али је и тамо "одлетео" с клупе ове године. Одлучио је да направи паузу од тренерске каријере у којој му баш и не иде па је постао стручни коментатор. И многи су се изненадили када су га угледали.

Тек му је 38 година, али Руни данас изгледа као да му је барем десетак година више. Тешко је и замислити да је Кристијано Роналдо старији од њега свега осам месеци, а Лука Модрић месец дана.

- Изгледа попут 70-годишњег старца. Има ли неку алергијску реакцију? Делује натечено - неки су од коментара на друштвеним мрежама.

Фото: Профимедиа

 

Најбољи стрелац у историји Енглеске и Манчестер Јунајтеда видно се запустио након пензионисања. Толико да су га многи једва препознали. Стрес или једноставно уживање у плодовима рада?

Уместо беспрекорно обријаног лица, каквог смо га гледали током играчке каријере, данас носи браду и не мари претерано за фризуру. Уз то, како сада у миру може да ужива у специјалитетима, накупио се и који килограм вишка.

Фото: Профимедиа

 

За разлику од многих његових колега, није се скроз повукао из фудбала по завршетку играчке каријере, не излежава се на плажи пијуцкајући коктеле, али и Руни очито ужива у животу.

Ако је судити по ономе што је показивао на терену - заслужио је! 

БОНУС ВИДЕО: