Душан је рођен 1993. године у Нишу, где је завршио трговачку школу и рођени је брат Ивана Куртића, који је понео титулу победника музичког такмичења "Пинкове звезде" 2015. године. Душан свира клавир и ради на песмама заједно са братом Иваном.

Фото: АТА имагес

 

Учествовао је у такмичењу Први глас Србије и Звезде Гранда, а 2012. године објавио је своју прву песму, након које је уследило још пет синглова.

Он је гостујући у једном подкасту проговорио о свом почетку на јавном небу и присетио се свог сусрета с Маријом Шерифовић.

- Неко је јавио да то вече долази Марија Шерифовић и Каја Остојић. Марија ме је све време гледала из сепаре. - започео је Куртић

Она му је тада и пришла и упитала да ли жели да се такмичи у Звездама Гранда.

- Шта ако ти ја гарантујем да ћеш стићи до финала Звезда Гранда? Ако не стигнеш, ја ћу ти снимити песму. - рекла му је популарна певачица.

- Пре тога, једно 10 минута седео сам са музичарима и једнан од њих прича како сам врхунски вокал. Рекао ми је само треба мојих пет минута да дође. Прошло је 10 минута и дошла је Марија с овом причом. Хармоникаш није могао да верује. Да ли смо призвали тих пет минута? - с одушевљењем рекао је певач у успону.

 

 

Како није стигао до финала, водитељку је занимало да ли је добио песму од Марије.

- Нисам добио песму, али сам је позвао да ми помогне око контаката, коме да се обратим. Помогла ми је. - завршио је Душан.

wtf.radio