Dušan je rođen 1993. godine u Nišu, gde je završio trgovačku školu i rođeni je brat Ivana Kurtića, koji je poneo titulu pobednika muzičkog takmičenja "Pinkove zvezde" 2015. godine. Dušan svira klavir i radi na pesmama zajedno sa bratom Ivanom.

Foto: ATA images

 

Učestvovao je u takmičenju Prvi glas Srbije i Zvezde Granda, a 2012. godine objavio je svoju prvu pesmu, nakon koje je usledilo još pet singlova.

On je gostujući u jednom podkastu progovorio o svom početku na javnom nebu i prisetio se svog susreta s Marijom Šerifović.

- Neko je javio da to veče dolazi Marija Šerifović i Kaja Ostojić. Marija me je sve vreme gledala iz separe. - započeo je Kurtić

Ona mu je tada i prišla i upitala da li želi da se takmiči u Zvezdama Granda.

- Šta ako ti ja garantujem da ćeš stići do finala Zvezda Granda? Ako ne stigneš, ja ću ti snimiti pesmu. - rekla mu je popularna pevačica.

- Pre toga, jedno 10 minuta sedeo sam sa muzičarima i jednan od njih priča kako sam vrhunski vokal. Rekao mi je samo treba mojih pet minuta da dođe. Prošlo je 10 minuta i došla je Marija s ovom pričom. Harmonikaš nije mogao da veruje. Da li smo prizvali tih pet minuta? - s oduševljenjem rekao je pevač u usponu.

 

 

Kako nije stigao do finala, voditeljku je zanimalo da li je dobio pesmu od Marije.

- Nisam dobio pesmu, ali sam je pozvao da mi pomogne oko kontakata, kome da se obratim. Pomogla mi je. - završio je Dušan.

wtf.radio