Екипи представе "Књига о Милутину" у продукцији Звездара театра забрањен је улазак на Косово и Метохију! Након што су власти у Приштини по директној наредби Аљбина Куртија забраниле су патријарху Српске православне цркве господину Порфирију и седморици владика да уђу на простор Косова и Метохије како би присуствовали заседању Светог Архијерејског Сабора СПЦ у Пећкој патријаршији, десио се нови скандал! Овог пута спуштена је рампа за српску позоришну трупу!

Фото: Петар Милошевић

 

На званичној Инстаграм страници Звездара театра објављена је шокантна информација да је Ненаду Јездићу, као и остатку екипе култне представе "Књига о Милутину" за коју се од првог извођења до данас увек тражи карта више забрањен прелазак административне границе са Косовом и Метохијом.

 

 

- Након опсежних договора и припрема за гостовање коме смо посветили пуно пажње, данас је без икаквог образложења, екипи представе „Књига о Милутину“ у продукцији Звездара театра забрањен прелазак административне границе са Косовом и Метохијом. Представе које смо планирали у оквиру најављеног гостовања у Косовској Митровици и Лепосавићу неће бити изведене - наводи се на Инстаграм страници Звездара театра, где се додаје:

- После јучерашње забране патријарху Порфирију да уђе на Косово, данас је забрањена и једна представа. Након низа забрана, почевши од политичких преко економских, верских и других, на ред је дошла и култура, забрањено је све што има предзнак српског.
Као позориште које традиционално репертоарски негује домаћи текст, улагаћемо и даље напор да своје представе одиграмо пред сваком публиком која жели да их погледа, без обзира на препреке било које врсте, јер култура не познаје границе - поручују из овог позоришта.

Извођење представе у Лепосавићу и Косовској Митровици је отказано.