На тај начин желео је да стане на пут својој зависности од хране и смрша.

Зато је започео гладовање од 382 дана. Тај период је трајао тачно од 14. јуна 1965. до 30 јуна 1966. године.

Ангус дословно није уносио храну - конзумирао је само квасац, витамине, електролите, кафу, чај и газирану воду. За то време успео је да својих невероватних 207 килограма спусти на 82. Али, поставља се питање колико је овакава један начин гладовања опасан по здравље?

 

 

 

 

 

 

Колико дуго можемо да преживимо без хране?

Опште правило је да не можемо да преживимо три минута без ваздуха, три дана без воде и три недеље без хране. Ово није стриктно, поготово код људи који имају здравствене проблеме.

Неки људи могу да издрже и до пет или шест дана, али ако останете без воде у било ком временском периоду, то може да узме данак вашем телу јер оно почиње да се гаси, што доводи до оштећења мозга и отказивања органа.

Шта се дешава у вашем телу када престанете да једете?

Ништа добро. Изгладнело, ваше тело почиње да доживљава разне проблеме јер ваши органи почињу да раде мање и покушавају да сачувају енергију. Ваш мозак почиње да се бори без исхране, ваш крвни притисак пада, срце на крају отказује. Ваше кости могу да ослабе, кожа да вам се љушти и коса почиње да опада. Очигледно, када се све ово деси, онда умирете.

Докле год имате воде за пиће, стручњаци сматрају да можете преживети око три недеље а да ништа не једете. Не постоји строги распоред за умирање од глади, јер функционише другачије у зависности од тога како тело пролази кроз њега. Научници још увек не могу тачно да тестирају овај у низу експеримената - пошто су етичке последице умирања од глади људи сасвим јасне, истиче Lad Bible.

Према студији Британског медицинског часописа, људи који су штрајковали глађу и умрли од глади обично умиру између 45 и 61 дана, тако да изгледа као да особа може да живи и до два месеца без хране. Опет, ово би било медицински неприкладно.

Како је Ангус Барбијери могао да преживи без хране више од годину дана?

То је заиста велико питање, с обзиром да је био без чврсте хране 382 дана.

Прво, провео је доста времена у болници где су лекари могли да га надгледају и да се увере да је добро током гладовања. Такође су му били обезбеђени додаци исхрани који би обезбедили да његово тело не пропушта неке од важних материја, а Ангус је такође имао много резерви масти које је његово тело могло да сагорева за енергију.

Ангус није могао тек тако да се врати на нормално јело, јер је морао полако да се обучава да једе. Да се ​​вратио нормалној исхрани након једногодишњег поста, можда би умро.

Уместо тога, почео је да пије црну кафу са куваним јајетом и парчетом тоста намазаног путером.

 

 

 

 

Свакако овакава начин мршављења не препоручује се никоме јер последице могу да буду катастрофалне.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)