Седам година након убиства, Дејвид Пањано (62) се изјаснио кривим за убиство своје жене пре него што је требало да почне суђење и тако је практично одобрио судији да му одреди казну без споразума о признању кривице, пише британски Скај њуз.

Овај 62-годишњак је осуђен на доживотно издржавање затворске казне без могућности условне слободе, што би требало да значи да ће умрети у затвору.

Поред тога, он је 9. маја такође осуђен на 16,5 година затвора због киднаповања и преваре, саопштило је тужилаштво округа Иавапаи.  

- Моја канцеларија је тражила смртну казну у овом случају због ужасних околности које окружују отмицу и убиство младе мајке - рекао је тужилац Денис Мекгрејн.

Власти су саопштиле да је Сандра Пањано (39) нестала док је била у процесу развода од супруга у мају 2017. године. Они су рекли да је пар био растављен, али је и даље живео у истом дому са две ћерке.

Фото: Yavapai county sheriff's office

 

Сандрино тело пронађено је везано и залепљено траком унутар ручно ископане гробнице у руралној области северно од Прескота, града у америчкој савезној држави Аризона.

Мртвозорник је потврдио да је несрећна жена жива сахрањена. Званичници су рекли да докази показују да се снажно борила док је била у гробу и да је можда била при свести до пет минута.

Поред тога, докази са мобилног телефона показују да је Дејвид био у овом подручју неколико дана пре него што је његова жена нестала, као и у ноћ отмице.

Детективи су пронашли две белешке које су заведене у бракоразводној парници након нестанка Пањано, а које је наводно написала она. У белешкама је писало да напушта мужа и даје му своја возила, кућу и старатељство над њиховом децом.

Фото: Yavapai county sheriff's office

 

Међутим, власти су саопштиле да је форензички преглед белешки открио да их је ипак написао Дејвид Пањано.

Велика порота оптужила га је за убиство првог степена након што је тело његове жене пронађено у удаљеном подручју око 16 километара од њиховог породичног дома у Аризони.

БОНУС ВИДЕО: