Sedam godina nakon ubistva, Dejvid Panjano (62) se izjasnio krivim za ubistvo svoje žene pre nego što je trebalo da počne suđenje i tako je praktično odobrio sudiji da mu odredi kaznu bez sporazuma o priznanju krivice, piše britanski Skaj njuz.

Ovaj 62-godišnjak je osuđen na doživotno izdržavanje zatvorske kazne bez mogućnosti uslovne slobode, što bi trebalo da znači da će umreti u zatvoru.

Pored toga, on je 9. maja takođe osuđen na 16,5 godina zatvora zbog kidnapovanja i prevare, saopštilo je tužilaštvo okruga Iavapai.  

- Moja kancelarija je tražila smrtnu kaznu u ovom slučaju zbog užasnih okolnosti koje okružuju otmicu i ubistvo mlade majke - rekao je tužilac Denis Mekgrejn.

Vlasti su saopštile da je Sandra Panjano (39) nestala dok je bila u procesu razvoda od supruga u maju 2017. godine. Oni su rekli da je par bio rastavljen, ali je i dalje živeo u istom domu sa dve ćerke.

Foto: Yavapai county sheriff's office

 

Sandrino telo pronađeno je vezano i zalepljeno trakom unutar ručno iskopane grobnice u ruralnoj oblasti severno od Preskota, grada u američkoj saveznoj državi Arizona.

Mrtvozornik je potvrdio da je nesrećna žena živa sahranjena. Zvaničnici su rekli da dokazi pokazuju da se snažno borila dok je bila u grobu i da je možda bila pri svesti do pet minuta.

Pored toga, dokazi sa mobilnog telefona pokazuju da je Dejvid bio u ovom području nekoliko dana pre nego što je njegova žena nestala, kao i u noć otmice.

Detektivi su pronašli dve beleške koje su zavedene u brakorazvodnoj parnici nakon nestanka Panjano, a koje je navodno napisala ona. U beleškama je pisalo da napušta muža i daje mu svoja vozila, kuću i starateljstvo nad njihovom decom.

Foto: Yavapai county sheriff's office

 

Međutim, vlasti su saopštile da je forenzički pregled beleški otkrio da ih je ipak napisao Dejvid Panjano.

Velika porota optužila ga je za ubistvo prvog stepena nakon što je telo njegove žene pronađeno u udaljenom području oko 16 kilometara od njihovog porodičnog doma u Arizoni.

BONUS VIDEO: