Блажић са оцем стигао у суд, родитељи убијених кренули да се физички обрачунају

Оптужени Урош Блажић морао је да буде заштићен у судници, избио је општи хаос након што су родитељи убијене деце скочили на њега највероватније са намером да се физички обрачунају.

Мајка убијене Кристине и Милана Панића испричала је за "Новости" како је изгледало у судници.

- Када је ушао у судницу сви су скочили на њега, и родитељи и сестре и браћа убијених. Дошло је до кошкања између родитеља и полиције, а једном полицајцу је том приликом испао шаржер. Мајки и сестри Далибора Тодоровића је позлило и након тога је ушла хитна помоћ - каже Зорица за "Новости". 

Родитељи окупљени пре почетка суђења

Родитељи убијених су раније дана су пристигли испред Вишег суда.

Униформисана лица, полиција у цивилу, као и кола хитне помоћи налазе се на тргу испред суда, док су велике мере безбедности присутне и у самим просторијама институције.

Подсетимо, Блажић је раније данас доведен у Виши суд у Смедереву. Он је оптужен за убиство девет младих и рањавање 12 особа у селима Мало Орашје и Дубона.

Фото: Н. Живановић, Ј. Илић

 

Фото: Н. Живановић, Ј. Илић

 

За данас је било заказано припремно рочиште када ће се изјаснити о кривици. У овом тренутку није познато да ли ће рочиште бити настављено.

Очекивало се да ће на рочишту сведочити Блажићев отац и ујак.

Испред суднице раније су дошли чланови породица убијених и рањених, носили су мајице са ликовима страдалих у масакру код Младеновца.

Ј. Илић/Новости

БОНУС ВИДЕО: