У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушан је Милан Ј. због постојања основа сумње да је као возач теретног моторног возила, не придржавајући се саобраћајних прописа, 21. маја 2024. године на Обреновачком путу извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, услед чега је смртно страдао возач аутобуса М.Р, а 18 путника задобило лаке телесне повреде. Осумњичени је на саслушању искористио своје законско право да у овој фази поступка не износи своју одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор да не би утицао на сведоке и због узнемирења јавности.

Према наредби о спровођењу истраге, постоје основи сумње да је Милан Ј. 21. маја око 10 часова, не придржавајући се одредби из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, под дејством психоактивних супстанци - амфетамина, управљао теретним моторним возилом Улицом Браће Јоксића, из смера Уба ка Обреновцу.

Он се, како се сумња, код места Стублине искључио из саобраћаја, заустављајући возило на шљункану површину, а након тога приликом укључења у саобраћај, није пропустио возило које се кретало путем, па је предњим десним углом возила којим је управљао ударио у предњи леви угао аутобуса који се кретао у истом смеру, а којим је управљао возач М.Р.

Услед тога, М.Р. је задобио тешке телесне повреде опасне по живот услед којих је преминуо на лицу места, док је 18 путника из аутобуса задобило лаке телесне повреде.

Сумња се да је Милан Ј. био свестан да предузимањем описаних радњи може наступити смртна последица и лаке телесне повреде, али је олако држао да до тога неће доћи или да ће то моћи да спречи, а којом приликом је био способан да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима, а био је свестан да је његово дело забрањено.

За кривично дело које се осумњиченом ставља на терет, Тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, запрећена је казна затвора од две до 12 година.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: