Раде Шербеџија један је од наследника имовине Мирослава Крлеже. Велики југословенски писац желео је славном глумцу да остави велики део своје имовине, што за Курир открива редитељ Љубиша Ристић.

- Крлежа је обожавао Радета. Био је тада млад глумац. Једном приликом га је упитао шта жели да му остави, а он је рекао да жели само његов шешир - каже Ристић.

Познати писац испунио је своје обећање и након смрти у његовом тестаменту под бројем пет је писало: "Мој борсалино Ради Шербеџији".

Фото: АТА имагес

 

 

И Шербеџија је ову анегдоту записао у својим књигама.

- Не могу рећи да сам био пријатељ с Мирославом Крлежом, јер са Крлежом нико није био пријатељ. Он је био најосамљенији човек на свету, али могу рећи да смо се дружили. Дружећи се често, након упознавања, једном ме је питао шта желим да ми остави када умре. Након кратке препирке о стању његове имовине, рекао сам му да ми остави свој борсалино. Питао ме је зашто баш шешир. Рекао сам му да када умре, желим који пут недељом да прошетам са шеширом по Тргу републике у Загребу.

Фото: Архива Новости

 

 

У једном тренутку је застао и нека му је сета прошла кроз очи, јер је он видео тај дан. Након три године је умро, а ја сам потпуно заборавио на то. После неколико месеци доктор Бранишић, који је био главни извршитељ тестамента који је Крлежа написао, јавио ми је да сам добио његов шешир - испричао је глумац.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: