Како је најавио РХМЗ, у појединим деловима земље у току поподнева могућа је појава пљускова са грмљавином.

У већем делу Земље остаје суво и сунчано

Данас ће у већем делу земље бити мало и умерено облачно и суво, само на западу, југозападу и југу променљиво, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар ће бити слаб до умерен источни и југоисточни, а у кошавском подручју повремено и јак, док ће на југу Баната бити краткотрајних са ударима олујне јачине. Најнижа температура ће бити од 10 до 17 степени, а највиша од 24 до 28 степени.

Где ће дувати олујни ветар

Према прогнози Ивана Ристића за викенд се очекује смена сунца и високих облака, температура ће ићи и на више од 25 степени и полако ће се вратити летње температуре с тим што ће дувати кошава у Војводини.

Ристић наводи да ће кошава бити мало слабија него што је била за Први мај, тако да не би требала да пуно смета људима и дуваће само два дана.

Високо УВ зрачење у наредна два дана

Прогноза УВ индекса хидрометеоролошког завода Србије показује да је УВ зрачење и те како високо у већини наше земље, иако лето још није стигло.

Како прогнозира РХМЗ, ситуација са УВ зрачењем неће се променити драстично у наредна три дана. Највиши ниво УВ зрачења данас је на Црном Врху и у Димитровграду и износи 8, што значи да је опасност од сунца веома висока.

Најмање зрачење данас је Призрену и износи 4, што значи да је умерено.

Сутра ће УВ зрачење бити највише на Копаонику и износиће 8, док ће најнижи ниво зрачења бити у Пећи и Призрену.

Иако се у уторак не прогнозира да УВ зрачење у било ком делу земље пређе 7, цела Србија биће у црвеном! Како наводи РХМЗ, ниво УВ зрачења у свим градовима биће између 6 и 7, што представља висок ниво УВ зрачења.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: