Издао је 29 књига које су достигле велику популарност. Издвајамо најзанимљивије цитате доктора Лазарева:

1. Пре истраживања нисам разумео зашто у култури постоји правило које забрањује читање за време оброка. Испоставило се да оброк са књигом или испред ТВ екрана може да трауматизује душу особе, јер током оброка информације слободно теку до подсвести.

2. Свака болест, било да је повреда или утицај вируса код особе обавезно развија агресију у души.

3. Зашто се неко одаје алкохолизму или дрогама? Особа треба да воли свет око себе, и ако не осећа љубав према свету, у његовој души се развија осећај нелагоде, почиње ментална агонија. Човек покушава да пригуши бол барем неким средствима. То доводи до зависности од дроге, алкохола итд. Први узрок зависности и алкохолизма је смањен ниво љубави у вашој души. И такво стање настаје због јаких увреда, због потискивања љубави према људима.

Фото: Профимедиа

 

4. Даћу вам савет како да живите срећно и дуго: Никад се не жалите никоме ни о чему. Ни судбини, ни Богу, ни прошлости, ни људима... Споља се понашајте како желите, изнутра - свака тврдња коју имате је програм за уништење особе којој га постављате. Ћелија се не може жалити органу на основу својих личних интереса. Не може, јер је то онда програм за рушење тела. Таква ћелија је одбијена, болесна...

5. У свакодневном животу често допуштамо да лоше говоримо о људима, о себи, о нашој судбини. Испоставило се да ова навика уништава особу...

6. Могуће је стварно променити ситуацију око себе ако само променимо себе. Прва ствар коју морамо да променимо је да одустанемо од жеље да контролишемо ситуацију. Схватите да је сутуација у основи ради за вас.

Фото: Профимедиа

 

7. Онај ко може да издржи велику тугу може да издржи и велику срећу.

8. Не можеш да се молиш и да верујеш оном којег мрзиш. Свако директно незадовољство Богом одражава се на нашу душу. У критичним ситуацијама човек почне да се моли и његова молитва не делује.

Уколико сте незадовољни државом, друштвом, породицом, партнером, незадовољи сте са собом - све је то подсвесна љутња према себи, према Богу.

БОНУС ВИДЕО: