Тада је схватила да мора да промени свој животни стил. Управо та прекретница довела је до тога да данас, у својим касним шездесетим, буде симбол снаге и инспирације за многе људе широм света.

Наиме, њено путовање према бољем физичком и менталном здрављу почело је када јој је син Рајан предложио да се посвети вежбању како би ојачала своје тело и повратила самопоуздање.

Да јој је неко рекао кад је била у педесетим да ће позивати људе да оцењују њен изглед, смејала би му се у лице. Имала је природан таленат за слободно пливање као дете, али се борила са сликом свог тела. Несигурна и често стидљива, Марлин се два пута удавала и разводила.

- Све то је утицало на моје самопоуздање и завршила сам са поремећајем исхране дуги низ година, каже она. Постајало је све горе и горе док нисам била хоспитализована због проблема са губитком тежине у 58. години. То је био мој позив на буђење.

Син јој је помогао

Када је повратила снагу и била отпуштена из болнице, њен млађи син, Рајан, охрабрио ју је да почне да води рачуна о свом телу кроз вежбање и да види храну као начин одржавања кондиције. Упутио ју је на кућне видео вежбе и након што је приметила да је инструктор на једном од ДВД-ова старији од ње, одлучила је да покуша.

- Помислила сам, ако она може, могу и ја. Почела сам да постајем јача и уживала сам у вежбању уз видео снимке, каже она. Почела сам да се осећам сигурније у свом телу, али све је то било приватно. Идеја вежбања у јавности чинила се превише.

Након пет година кућних рутина, Рајан је на крају успео да убеди Марлин да испроба његову локалну теретану.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Granny Guns (@granny__guns)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Granny Guns (@granny__guns)

Плашила се осуде

- Била сам јако нервозна због тога што ће ме људи гледати или коментарисати моју старост, али достигла сам границу са кућним вежбама, каже она. Тако смо отишли заједно, испробали неколико справа и након што сам изашла, сећам се да сам рекла Рајану: "Није било тако лоше."

Полако градећи своје самопоуздање вежбајући свакодневно са Рајаном, Марлин је почела да добија мишићну масу.

- Желела сам да се тестирам,осећала сам се јаче и други људи су то примећивали. Долазили су и говорили да би волели да имају мишиће као ја.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Granny Guns (@granny__guns)

 

Прво такмичење у 64. години

Године 2021, у 64. години, Марлин Фловерс је учествовала на свом првом такмичењу у бодибилдингу. Намазана уљем, препланула и у бикинију, власница ауто сервиса из Питсбурга, Пенсилванија, нашла се под светлима рефлектора на позорници, извијајући се и показујући своје затегнуте мишиће поред људи упола млађих од ње. Након флексања, извела је једноипоминутну рутину позирања на тему песме из њеног омиљеног филма "Flashdance".

- Била сам престрављена да изађем тамо, али чим сам то учинила, схватила сам да су сви били тако охрабрујући и подржавајући. Сви смо желели да успешно наступимо и отишла сам кући са трофејом.

ТикТок звезда

Комплименти су подстакли идеју. Рајан је одлучио да снима неке од њихових тренинга и постави их на ТикТок и Инстаграм под корисничким именом @granny_guns. Након што је видео Марлин како показује те епонимске мишиће постао виралан, њен растући број пратилаца преплавио је њене налоге позитивним коментарима. Одлучила је да учествује на такмичењу у бодибилдингу као циљ за свој режим вежбања.

- Добили смо нешто око 8 милиона прегледа на једном видеу, било је лудо. Приметила сам да је то заиста инспирисало људе да се доведу у форму и то ме охрабрило да наставим.

Сада, са 67 година, Марлин је освојила још четири трофеја у бодибилдингу, има више од милион пратилаца на Инстаграму и ТикТоку и добила је спонзорство од познатог бренда одеће, поставши најстарија спонзорисана спортисткиња у САД.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Granny Guns (@granny__guns)

 

И даље вежба сваки дан, почевши са десетоминутном аб рутинеом и 130 склекова код куће пре него што оде у теретану на двочасовни тренинг са Рајаном, који је од тада напустио свој посао у пословном развоју како би тренирао своју мајку пуно радно време.

- Моји нови пријатељи из индустрије бодибилдинга постали су моја породица.

- Заиста им је стало. Дивно је уклопити се и рушим стигму за друге. Чак и у нашој локалној теретани примећујем да се старији људи придружују. Сада имам више самопоуздања него икад у свом животу.

Арнолд Шварценегер

Такође је стекла славне обожаваоце – укључујући легенду бодибилдинга Арнолда Шварценегера, који прати њен Инстаграм налог – и има амбицију да учествује на такмичењу у новембру, где би могла да освоји своју „про карту“ и постане сертификовани бодибилдер.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Granny Guns (@granny__guns)

 

- Бити старији само значи да ми је потребно мало више времена за опоравак, али иначе је старост само број у вашем уму. На мисији сам да мотивишем све. Једном када се покренете, увек се осећате боље. Нема ничег сличног.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц жена)