Ричард Вилбенкс (78) из Флориде постао је јунак када је храбро спасао своје штене од алигатора. Док је уживао на сунцу, чуо је цвилење свог  пса Ганера. Алигатор у рибњаку, у близини његовог дому у округу Ли на Флориди, ухватио је пса и повукао га у воду.

Вилбенкс, страствени ловац, брзо је реаговао и скочио у рибњак, ухватио мањег алигатора и отворио му чељусти, како би Ганер, троипомесечни кокер шпанијел, могао да побегне.

- Био је то шок, све се догодило тако брзо. Инстинкт је преузео контролу, адреналин је кренуо и ја сам одмах ускочио у воду за алигатором и Ганером - рекао је Вилбенкс, који је тада има 74 године, за НБЦ Форт Мајерс.

Вилбенкс се на снимку види како јасно отвара чељуст омањег алигатора, како би из њих избавио свог пса. Све време је придржавао алигатора између колена, голим рукама му отварајући чељуст. За све телевизијске емисије истакао је да је том приликом задобио само неколико огреботина, а штене је добро.

- Имао је пса и био је прекривен крвљу. Рекао ми је да се управо борио са алигатором како би спасао штене. Одговорорила сам му: "Ма мора да се шалиш!" - рекла је Луиз, Вилбенксова супруга, описујући тренутак када је схватила да се њен супруг борио са малим алигатором.

Невероватно је да је Вилбенкс успео да задржи цигарету у устима док је спасавао пса и то на средини осме деценије.

 

 

Инцидент је овековечен и на видео-снимку,  јер Вилбенкс учествује у програму у којем становници дозвољавају Florida Wildlife Federation i fStop Foundation да поставе камере на њиховој земљи ради документовања животиња. Фондације су сазнале за инцидент тек након што су покупиле меморијску картицу са камере на Вилбенксовој земљи. Недуго после тога алигатор је уклоњен из дворишта Вилбенксових, а декица проглашен за хероја.

БОНУС ВИДЕО:

(Срећна Република)