Виши суд у Зајечару продужио је за још 30 дана притвор Срђану Јанковићу и Дејану Драгијевићу који су осумњичени за убиство двогодишње девојчице Данке Илић, потврђено је у том суду.

Осумњичени се налазе у притвору од 6. априла због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности. Поред Драгијевића и Јанковића, у притвору је и отац Дејана Драгијевића који се сумњичи да је помогао свом сину да премести тело девојчице, а који ће сутра бити пуштен да се брани са слободе, преноси Блиц писање Танјуга.

Он се сумњичи да је помогао сину да премести тело девојчице. Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Зајечару добило је резултате ДНК вештачења који су показали да у аутомобилу, за који се претпоставља да су га осумњичени користили када су ударили Данку Илић, нису пронађени њени биолошки трагови.

Како је истакао Миодраг Цановић, тужилац Вишег јавног тужилаштва, пристигли резултати представљају само један део вештачења, будући да се вештачи велики број предмета.

"Ово је резултат вештачења делова ствари из службеног аутомобила. Стигло је само првих неколико извештаја вештачења која је обавио Национални центар за криминалистичку форензику, а очекујемо и извештај вештачења са Биолошког факултета", рекао је раније Цановић.

Потрага утихнула, тело још није пронађено

Дејан Драгијевић је детаљно описао убиство, саопштио да су тело бацили на депонију, а потрага за Данком се концентрисала на село Злот. Претражене су депоније, двориште породичне куће Драгијевића, шахте и сва места која су могла да донесу било какав напредак у потрази, али за сада безуспешно. Потрага је утихнула, а Данкино тело још није пронађено.

Полиција је из куће Дејана Драгијевића у селу Злот код Бора запленила више десетина предмета који би могли бити кључни докази у истрази. Такође, одузета су оба приватна аутомобила осумњичених која су послата на вештачење. Дејанов рођени брат Далибор Драгијевић преминуо је 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Светлана Драгијевић, мајка Дејана Драгијевића, преминула је 15. маја у кући код комшинице. Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила Срђана и Дејана из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

БОНУС ВИДЕО: