Код наплатне рампе Мали Пожаревац код Младеновца јутрос је дошло до стравичне саобраћајне несреће, када су се директно сударили џип "волво" и градски аутобус "Ласта" у ком су били путници, а сумња се да је до несреће дошло пошто је возач џипа прешао у супротну траку и закуцао се у аутобус.

Подсетимо, језива саобраћајна несрећа догодила се око 5.30 на путу од Младеновца ка наплатној рампи Мали Пожаревац. У удесу теренца и аутобуса погинуо је возач џипа Милош Н. (31) из Велике Иванче, док је 29 путника из аутобуса "Ласта" пребачено у Ургентни центар, а накнадно се још 20 људи јавило лекару. Четворо путника има тешке телесне повреде, али нису животно угрожени.

"Од силине ударца џип је у предњем делу потпуно смрскан, а исто стање је и са предњим делом аутобуса "Ласта". Путници који су били у аутобусу након језивог удеса почели су да вриште, кукају, дозивају помоћ... Неки од њих били су дезорјентисани, неке је удес и пробудио, па нису знали где се налазе. Излазили су из аутобуса крвавих глава, држећи се за руку, ногу... Многи имају преломе костију, поломљене зубе, посекотине и маснице.

Како даље наводи извор, возачу џипа "волво" нико није знао како да приђе, тачније са које стране.

"Убрзо се створила велика колона, људи су излазили из аутомобила како би видели шта се догодило са повређеним путницима из аутобуса. Возач џипа се након директног судара са аутобусом окренуо неколико пута на путу и завршио је покрај асфалта", каже извор и додаје:

"Нико није смео да му приђе. Плашили су се да му приђу, а и нису знали са које стране, јер је ауто тотално уништен. Да је преживео то би било право чудо.

Истрага је у току и она ће утврдити све детаље језиве несреће код наплатне рампе Мали Пожаревац.

"Аутобус, али и "волво" биће послати на ванредни технички преглед како би се утврдила исправност њихових возила, и да ли је можда нека неисправност на возилима проуроковала саобраћајну несрећу", наводи извор и додаје да ће након што се оправе путници аутобуса давати изјаве надлежном тужилаштву како би се утврдило како је дошло до несреће.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: