Давид Д. (53) пријавио се сам Трећем основном јавном тужилаштву где је уз пратњу двојице адвоката дошао како би признао да је пре 8 година закопао свог мртвог оца Бранислава (79) у кући у Земуну. По сопственом признању, он је узимао очеве пензије и тако "зарадио" 40.000 евра.

Он је испричао да се пријавио због гриже савести. Навео је да је током 2016. године сам сахранио оца у кући.

"Изјавио је да је његов отац умро природном смрћу и да никоме није пријавио његову смрт, а да је због те чињенице био у могућности да све време подиже пензију од оца од 2016. године до маја ове године, а за које подизање је имао овлашћење од раније. Према сопственој изјави укупан износ подигнутих пензија је око 40.000 евра", каже извор "Блица".

Прети му до 10 година затвора

Окривљени је саслушан од стране дежурног тужиоца због кривичног дела превара, те је у потпуности признао извршење кривичног дела за које му прети по закону казна од две до 10 година као и новчана казна.

"Треће основно јавно тужилаштво ће у домену своје надлежности обавити све неопходне доказне радње које се односе на извршење кривичног дела превара, те ће између осталих доказних радњи бити прибављени извештаји о исплати са рачуна покојног како би био утврђен тачан износ прибављене имовинске користи, док је за утврђивање свих чињеница које се односе", наводе из горепоменутог тужилаштва.

Син мењао име

Давид Д. (53), се раније звао Дејан, а променио је име после одслужења затворске казне у иностранству.

Подсетимо, он је јуче у пратњи два адвоката дошао у Треће основно јавно тужилаштво у Београду и признао да је оца пре осам година сахранио у кући, како би наставио да прима његову пензију.

Делови скелета нађени на дубини око метар

Подсетимо, Дежурни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду наложило је ексхумацију тела несрећног човека и обдукцију како би се утврдило на који начин је Б.Д. преминуо. Пронађени су лобања и делови скелета на дубини око 1 метар. Како прича комшиница несрећног човека, он је био изузетан човек, а за све ове године његовог сина је видела можда два пута.

"Само речи хвале имам за Бранислава. Његовог сина сам једном срела и рекла му да желим да видим његовог оца, али ми је он одговорио да је сенилан и да не препознаје ни њега. То ми је било чудно, било ми је чудно да Бранислав оде тек тако без поздрава, а последњи пут кад сам га видела био је при чистој свести", каже саговорница.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: