David D. (53) prijavio se sam Trećem osnovnom javnom tužilaštvu gde je uz pratnju dvojice advokata došao kako bi priznao da je pre 8 godina zakopao svog mrtvog oca Branislava (79) u kući u Zemunu. Po sopstvenom priznanju, on je uzimao očeve penzije i tako "zaradio" 40.000 evra.

On je ispričao da se prijavio zbog griže savesti. Naveo je da je tokom 2016. godine sam sahranio oca u kući.

"Izjavio je da je njegov otac umro prirodnom smrću i da nikome nije prijavio njegovu smrt, a da je zbog te činjenice bio u mogućnosti da sve vreme podiže penziju od oca od 2016. godine do maja ove godine, a za koje podizanje je imao ovlašćenje od ranije. Prema sopstvenoj izjavi ukupan iznos podignutih penzija je oko 40.000 evra", kaže izvor "Blica".

Preti mu do 10 godina zatvora

Okrivljeni je saslušan od strane dežurnog tužioca zbog krivičnog dela prevara, te je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela za koje mu preti po zakonu kazna od dve do 10 godina kao i novčana kazna.

"Treće osnovno javno tužilaštvo će u domenu svoje nadležnosti obaviti sve neophodne dokazne radnje koje se odnose na izvršenje krivičnog dela prevara, te će između ostalih dokaznih radnji biti pribavljeni izveštaji o isplati sa računa pokojnog kako bi bio utvrđen tačan iznos pribavljene imovinske koristi, dok je za utvrđivanje svih činjenica koje se odnose", navode iz gorepomenutog tužilaštva.

Sin menjao ime

David D. (53), se ranije zvao Dejan, a promenio je ime posle odsluženja zatvorske kazne u inostranstvu.

Podsetimo, on je juče u pratnji dva advokata došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca pre osam godina sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju.

Delovi skeleta nađeni na dubini oko metar

Podsetimo, Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je ekshumaciju tela nesrećnog čoveka i obdukciju kako bi se utvrdilo na koji način je B.D. preminuo. Pronađeni su lobanja i delovi skeleta na dubini oko 1 metar. Kako priča komšinica nesrećnog čoveka, on je bio izuzetan čovek, a za sve ove godine njegovog sina je videla možda dva puta.

"Samo reči hvale imam za Branislava. NJegovog sina sam jednom srela i rekla mu da želim da vidim njegovog oca, ali mi je on odgovorio da je senilan i da ne prepoznaje ni njega. To mi je bilo čudno, bilo mi je čudno da Branislav ode tek tako bez pozdrava, a poslednji put kad sam ga videla bio je pri čistoj svesti", kaže sagovornica.

(Blic)

BONUS VIDEO: