Како преноси "Њујорк Тајмс", медвед је уочен, у Лос Анђелесу, како обилази куће у комшилуку, не желећи ништа сем хране.

Тако је недавно, тачније прошлог петка, у насељу Монровија, ухваћен како како ноншалантно излази из једне куће носећи са собом, ни мање ни више него кекс, због чега је, у поменутом комшилуку, добио истоимени надимак.

Била сам преплашена на смрт. Био је тако близу. Ово се никада раније није десило - рекла је комшиница Вина за "АБЦ".

Додуше, ово није Винин први сусрет са медведом. Пре извесног времена, медвед је провалио у њен аутомобил и покупио намирнице које је претходно купила у маркету. Такође је, прошле године, имала сличну ситуацију када се медвед ушуњао у њену гаражу и из фрижидера украо чоколадну торту. Иако нема конкретног доказа, постоји сумња да је све крађе извео исти меда.

- Веома ми је застрашујућа помисао да оставим отворен прозор или врата, јер мислим да ће се појавити ниоткуда. Заиста сам у реду са тим да он луња около, не смета ми, али није ми ни пријатна помисао да може само да гурне врата и уђе - пожалила се Вини.

Неки од комшија се питају да ли је могуће да се медвед прелоцира негде друго, а да га притом нико не повреди, док други нису у стресу уопште јер сматрају да све што он хоће јесте мало посластица.

- Он долази сваки понедељак. Обиђе комшилук, превне по коју канту и мало ровари у нади да ће наћи храну. Скроз је безопасан - рекао је комшија Ричард и додао да, пошто Орео не показује никакве знаке агресије, нико од комшија, још увек, није поднео пријаву званичницима за дивље животиње.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)