Kako prenosi "NJujork Tajms", medved je uočen, u Los Anđelesu, kako obilazi kuće u komšiluku, ne želeći ništa sem hrane.

Tako je nedavno, tačnije prošlog petka, u naselju Monrovija, uhvaćen kako kako nonšalantno izlazi iz jedne kuće noseći sa sobom, ni manje ni više nego keks, zbog čega je, u pomenutom komšiluku, dobio istoimeni nadimak.

Bila sam preplašena na smrt. Bio je tako blizu. Ovo se nikada ranije nije desilo - rekla je komšinica Vina za "ABC".

Doduše, ovo nije Vinin prvi susret sa medvedom. Pre izvesnog vremena, medved je provalio u njen automobil i pokupio namirnice koje je prethodno kupila u marketu. Takođe je, prošle godine, imala sličnu situaciju kada se medved ušunjao u njenu garažu i iz frižidera ukrao čokoladnu tortu. Iako nema konkretnog dokaza, postoji sumnja da je sve krađe izveo isti meda.

- Veoma mi je zastrašujuća pomisao da ostavim otvoren prozor ili vrata, jer mislim da će se pojaviti niotkuda. Zaista sam u redu sa tim da on lunja okolo, ne smeta mi, ali nije mi ni prijatna pomisao da može samo da gurne vrata i uđe - požalila se Vini.

Neki od komšija se pitaju da li je moguće da se medved prelocira negde drugo, a da ga pritom niko ne povredi, dok drugi nisu u stresu uopšte jer smatraju da sve što on hoće jeste malo poslastica.

- On dolazi svaki ponedeljak. Obiđe komšiluk, prevne po koju kantu i malo rovari u nadi da će naći hranu. Skroz je bezopasan - rekao je komšija Ričard i dodao da, pošto Oreo ne pokazuje nikakve znake agresije, niko od komšija, još uvek, nije podneo prijavu zvaničnicima za divlje životinje.

BONUS VIDEO:

(Kurir)