Уран, планета радикалних промена, иновација, побуне и револуције, подстиче вас да се ослободите свега што вас спречава да будете своје право, право ја; побунити се против ограничења и граница; да креативно размишљате, наводи сајт попсугар.

У 2024. години, ретроградни Уран у Бику нуди могућности које вас на крају подстичу да се крећете у радикалнијем и, идеално, срећнијем правцу, а ево како ће то доживети сваки хороскопски знак:

Фото: Профимедиа

 

 

Ован (21. март-19. април)

Ретроградност Урана се дешава у вашој другој кући прихода, Овну, чинећи ово време у којем ћете много рамишљати око начина на који доносите новац, као и на шта трошите. Такође би требало да се запитате о својим вредностима.

Може бити да оно што сте давали приоритет - на пример, већа плата или боравак на "идеалној" локацији - није у складу са оним што сматрате да сада вреди вашег времена и енергије. Поново размишљање о оваквим стварима може вам помоћи да побољшате финансијску добробит у будућности.

Бик (20. април-20. мај)

Овај ретроградни Уран спада у ваш знак и, према томе, вашу прву кићу себе, Бика. Током наредних неколико месеци, размишљац́ете о томе како да на најбољи начин остварите циљеве везане за ваш лични бренд и идентитет.

Иако сте у великој мери створење навике, можда ћете се осећати принуђенијим да изађете из застарелих образаца и колотечина. Променом ц́ете се осец́ати угодније и сигурније него да наставите истим старим путем.

Близанци (21. мај-21. јун)
 
Планета иновација и изненадних промена ће се кретати уназад кроз вашу дванаесту кућу духовности, која је већ прилично сањива, мистична област ваше карте, Близанци.

Вероватно сте радили неки дубоки унутрашњи рад који вас чини свеснијим несвесних уверења. Ретроградност Урана овде може интензивирати овај рад, подижући вашу самосвест и ревитализирајући вашу машту.

Могли бисте открити да су ваши снови живописнији и да нуде вредне информације о ранама из прошлости и садашњим жељама.

Фото: Профимедиа

 

 

Рак (22. јун-22. јул)

Ретроградност Урана пада у вашу 11. кућу пријатељства и дугорочних жеља, Рака, чинец́и ово тренутком у коме сте подстакнути да размишљате о групама и тимовима са којима се дружите.

Ако сте суперактивни на друштвеним медијима, можда размислите о публици коју желите да привучете и са којом разговарате. У сваком случају, видећете како људи са којима сте повезани могу да унапреде тежње које су вам блиске и драге.

Можда вам је јако стало до разговора о здрављу и добробити, па схватате да би требало да отворите више о тој теми са пријатељима или пратиоцима. Такође можете имати тренутке са жаруљом који вас на крају инспиришу да промените планове за сарадњу.

Лав (23. јул-22. август)

Ретроградност Урана пада у вашу 10. кућу каријере и имиџа у јавности, Лав, доносећи експлозију наелектрисане, иновативне енергије у ваш професионални план игре.

Током наредних неколико месеци, можете направити корак уназад, успорити и ревидирати и усавршити свој план, посебно када је у питању ваша каријера.

Током овог периода, у реду је рећи „не“ приликама које нису у складу са вашом визијом. Ретроградни Уран ће вам понудити више јасноће шта тачно желите да постигнете.

Девица (23. август-22. септембар)

Уранов ретроградни пад пада у вашу девету кућу вишег учења и авантуре, Девицу, стварајући промене везане за то како доживљавате свет око себе.

Како се Уран овде помера уназад, могли бисте имати више очаравајућих искустава, можда подстакнутих интеракцијама са људима изван ваше типичне групе пријатеља.

Саморефлексија и искуства која шире хоризонт такође могу да вас инспиришу да поставите темеље за усавршавање својих вештина.

Фото: Профимедиа

 

 

Вага (23. септембар-22. октобар)

Уран се креће уназад кроз вашу осму кућу емоционалних веза и заједничких ресурса, Вагу, што вас подстиче да поново размислите о свом односу са својим најближима - посебно у вези са питањима заједничког прихода.

Можда поново замишљате најбољи начин да инвестирате заједно са својим партнером или како да се позабавите разговором који се односи на вољу ваших остарелих родитеља.

Ово је такође време у коме можете да истражите унутрашње промене које потичу од посла (као што је разговор са терапеутом или поверљивим лицем о самопоуздању) које би подстакле испуњење у вашем сексуалном животу.

Шкорпија (23. октобар-21. новембар)

Ретроградни Уран погађа вашу седму кућу партнерства, Шкорпију, што значи да су ваши односи један на један сада у великој мери у фокусу.

Пријатељства и везе које су биле или токсичне или неиспуњавајуће сигурно ће нестати како се Уран креће уназад. Ипак, покушајте да не оплакујете ове умируће везе.

Стрелац (22. новембар-21. децембар)

Ретроградни Уран ће пасти у вашу шесту кућу здравља и дневне рутине, Стрелца, што је сигнал да успорите и преиспитате своју свакодневну гужву.

Могуће је да изговарање "да" више него што сте говорили "не" једноставно не функционише и да се осећате превише танко.

Сада је ваша прилика да размислите о томе шта вас тера да преузмете толико тога и да смислите једноставне, свакодневне начине на које можете да унесете више равнотеже у свој распоред.

Захваљујући Биковом утицају, можда ћете размислити о томе како вам неки од најдражих људи у животу могу помоћи у овим напорима.

Јарац (22. децембар-19. јануар)

Уран ће се кретати уназад кроз вашу пету кућу романтике и самоизражавања, Јарца, што може бити узбудљиво колико год звучало.

Имате прилику да поново замислите како уливате своје емоције у своје најумјетничкије подухвате и како посједујете свој глас у својим најразигранијим, најсрдачнијим везама.

Можда ћете схватити да би било добро да више говорите о својим потребама у новој вези или да је време да већ једном оставите прагматичне циљеве по страни како бисте јурили за циљем који вам доноси велику радост.

У сваком случају, овај транзит је направљен за подешавање вашег срца преко главе.

Током наредних неколико месеци, вероватно ћете моћи да стекнете нови поглед на ове промене и откријете како желите да изгледају будуће обвезнице док будете напредовали.

Фото: Профимедиа

 

 

Водолија (20. јануар-18. фебруар)

Ретроградност Урана пада у вашу четврту кућу кућног живота, Водолију, што значи да ће утицати на ваше односе са вољеним особама, ваш буквални дом, ваш осећај сигурности и ваш унутрашњи свет.

Откако се ваша владајућа планета преселила у ову зону 2018. године, потреса се ствари око ваше породице и куће.

Можда утирете свој пут у овом делу свог живота, одбијајући да се повинујете ономе што се од вас очекује. Или је можда неконвенционалан облик лечења попут психодинамске терапије помогао да се запечате старе емоционалне ране.

У сваком случају, наредних неколико месеци ће вам понудити много прилика да размислите о свом путовању.

Рибе (19. фебруар-20. март)

Овај ретроградни Уран пада у вашу трећу кућу комуникације, Рибе, што може бити заиста наелектрисано за ваше друштвене везе, сесије размишљања на послу и прилике да научите нешто ново.

Вероватно ћете размишљати о новим начинима на које можете задовољити своју радозналост и жељу за лутањем, било да ћете на јесен отворити књижарски клуб са пријатељима или планирати више путовања на кратке удаљености са својим партнером.

Међутим, пре него што направите било какве храбре потезе, обавезно проверите свој осећај. Ваша интуиција може бити посебно моћна док се крећете по новом терену везаном за ваша пријатељства и самоизражавање.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: