Док је вештина управљања финансија некоме урођена, другима је располагање новцем или пак његовим задржавањем у џепу тешка мука. Те се ствари уче и кроз породичне примере, но однос према новцу у великој је мери задан и карактером па и самим хороскопским знаком.

То се може доказати и статистичким доказима – о расподели богатства међу припадницима Зодијака, односно према конкретном броју милијардера с Форбсове листе најбогатијих међу њима.

Према листи, највише је милијардера рођено у знаку Ваге, док је најмање Стрелаца и Јараца. 

Фото: Профимедиа

 

 

1. Вага

Дипломатски настројени, поштени, друштвени и кооперативни припадници овог знака имају одличне предиспозиције за богатство. Циљ им је у сваки сегмент живота унети равнотежу, па тако и у финансије. Радо троше на уметничка дела, фина вина, храну и путовања, а радо купују и скупе поклоне. Но имају добар нос за инвестиције, што објашњава зашто су први на топ листи милијардера, пише 24сата.хр

2. Рибе

Припадници овог знака такође имају добру интуицију, а истовремено су мудри, нежни и уметнички настројени. Иако лако улазе у минусе на рачуну, једнако лако и излазе, а новац им није најважнија ствар на свету. До великог богатства најчешће долазе неочекивано, а врло им је важно да крај себе имају неког ко им помаже с практичним саветима и својом приземљеношћу, било да је реч о партнеру или финансијском саветнику.

3. Рак

Припадници овог знака имају јако развијену машту, што им омогућава да прилику за зараду виде тамо где је други не виде. Истовремено су упорни у остварењу циљева, али и склони манипулацијама, па знају како се обогатити и задржати богатство. У трошењу се тешко контролишу ако виде нешто што им се свиђа. Спремни су напорно радити, чак и посао који не воле само да би си осигурали добар живот. Нису склони финансијским ризицима.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: