Међутим, стање му се онда погоршало и он је, на велику жалост најпре његових најближих, умро у својој 62. години. Сахрањен је три дана после смрти на муслиманском гробљу у родној Лозници.

Синан Сакић био је један од велике петорке која је чинила моћни састав зван Јужни ветар. Овај невероватни састав наступао је под слоганом "Велика петорка Јужног ветра", а чинили су их, поред Синана Сакића, Шемса Суљаковић, Миле Китић, Кемал Маловчић и Драгана Мирковић.

 

 

Осамдесетих година прошлог века, када је маркетинг био тек у повоју, петорка Јужног ветра пунила је дворане јер су људи хтели да чују те зачетнике новог музичког правца којег је Рамбо Амадеус назвао "турбофолк".

Највећа звезда Јужног ветра била је Драгана Мирковић. Ову нашу, а у свету познату певачицу можете пратити сваког викенда на Курир телевизији у спектакуларном музичко плесном спектаклу "Раме уз раме са Драганом".

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Zašto je promenio veru?

Певач Синан Сакић је са супругом Сабином био у браку од 1981, добили су четворо деце, три сина и кћерку, а певач је био један од првих који је променио веру у будистичку.

У Индију је често одлазио са супругом Сабином, што због ћерке која је тамо студирала, што због жеље да уживају у њиховом начину живота. 

Синан и Сабина су у Индији упознали и духовног вођу Саи Бабу, те су боравили у његовом храму.

Фото: АТА имагес

 

 

Медитације су их каже опуштале и смиривале.

Сакићи су први пут отишли у Индију 1996. године, када је њихов син Ален имао тешке опекотине.

Тврдили су да им је управо индијски духовни вођа много помогао код овог проблема. 

БОНУС ВИДЕО: