Međutim, stanje mu se onda pogoršalo i on je, na veliku žalost najpre njegovih najbližih, umro u svojoj 62. godini. Sahranjen je tri dana posle smrti na muslimanskom groblju u rodnoj Loznici.

Sinan Sakić bio je jedan od velike petorke koja je činila moćni sastav zvan Južni vetar. Ovaj neverovatni sastav nastupao je pod sloganom "Velika petorka Južnog vetra", a činili su ih, pored Sinana Sakića, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Kemal Malovčić i Dragana Mirković.

 

 

Osamdesetih godina prošlog veka, kada je marketing bio tek u povoju, petorka Južnog vetra punila je dvorane jer su ljudi hteli da čuju te začetnike novog muzičkog pravca kojeg je Rambo Amadeus nazvao "turbofolk".

Najveća zvezda Južnog vetra bila je Dragana Mirković. Ovu našu, a u svetu poznatu pevačicu možete pratiti svakog vikenda na Kurir televiziji u spektakularnom muzičko plesnom spektaklu "Rame uz rame sa Draganom".

Foto: ATA images/Antonio Ahel

 

Zašto je promenio veru?

Pevač Sinan Sakić je sa suprugom Sabinom bio u braku od 1981, dobili su četvoro dece, tri sina i kćerku, a pevač je bio jedan od prvih koji je promenio veru u budističku.

U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog ćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. 

Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu.

Foto: ATA images

 

 

Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale.

Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine.

Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. 

BONUS VIDEO: